Ηγέτες από όλο τον κόσμο αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και πατέρας του επίσης πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 94 ετών.

Στα χρόνια της θητείας του (1989-1992) έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος με την ΕΣΣΔ ενώ ξεκίνησε και τελείωσε με επιτυχία τον Πόλεμο του Λόλπου, εισβάλοντας στο Ιράκ και απελευθερώνοντας το Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσεΐν, εξαπολύοντας τη μεγαλύτερη χερσαία επίθεση από το 1945.

Ο Μπους, αφού είχε ορκιστεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του το 1988 ότι δεν θα αυξήσει ποτέ τους φόρους, είχε τελικά δεχθεί να τους αυξήσει υπό την πίεση του Κογκρέσου με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις εκλογές του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον.

Τραμπ: Ενέπνευσε γενιές Αμερικανών

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία» του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. «Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

 

Μπιλ Κλίντον: Είμαι  ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Τζορτζ Μπους εξέφρασε το ζευγος Κλίντον. Ο διάδοχος του Μπους, Μπιλ Κλίντον, σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα αλλά και για την αγάπη και τη φιλία που τους συνέδεε. «Είμαι  ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» ανέφερε σε μύνημά του. 

Ομπάμα: Η Αμερική έχασε έναν πατριώτη 

«H Αμερική έχασε έναν πατριώτη, έναν ταπεινό υπηρέτη. Ενώ οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα, είναι γεμάτες με ευγνωμοσύνη. Οι σκέψεις μας είναι απόψε με όλη την οικογένεια Μπους – και όλους όσοι εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα» αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσε του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή