Προς αναβολή το «shutdown» λόγω του θανάτου του Τζορζτ Μπους

Προς αναβολή το «shutdown» λόγω του θανάτου του Τζορζτ Μπους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο της G20, ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους κατά δύο εβδομάδες, εξαιτίας του θανάτου του πρώην προέδρου Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

Ο κίνδυνος νέας αναστολής της λειτουργίας μέρους τουλάχιστον των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, να σημειωθεί δηλαδή πάλι το περιλάληλητο shutdown, είχε ενσκήψει ξανά τις τελευταίες ημέρες, αφού ο Τραμπ επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα την απαίτησή του να προβλεφθεί μεγάλη κρατική χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ζήτησαν να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και ότι «ασφαλώς» αυτό είναι κάτι που «θα εξετάσει και πιθανόν θα την εγκρίνει».

Ο αμερικανός πρόεδρος, που κήρυξε εθνικό πένθος για μία ημέρα (την Τετάρτη) και έδωσε εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες για τριάντα ημέρες μετά τον θάνατο του προκατόχου του, θα παρευρεθεί στην κηδεία του Τζορτζ Μπους. H σορός του εκλιπόντος θα σταλεί στο Τέξας για να την παραλάβει και μεταφέρει στην Ουάσινγκτον για την κηδεία το προεδρικό αεροσκάφος, πριν επιστραφεί στην γενέτειρα Πολιτεία του για την ταφή, μάλλον στο Κόλετζ Στέισον, όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη Μπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή