Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ουάσιγκτον η σορός του Τζορτζ Μπους – Στο Τέξας η ταφή του

Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ουάσιγκτον η σορός του Τζορτζ Μπους – Στο Τέξας η ταφή του

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον τα εκτεθεί η σορός του 41ου  προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η σορός του εκλιπόντος αμερικανού προέδρου θα βρίσκεται στη ροτόντα του Καπιτωλίου από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη το πρωί , προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν τα σέβη τους και να αποχαιρετίσουν τον Τζορτζ Μπους.

Στη συνέχεια, στον Καθεδρικό Ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστεί – εκτός από την οικογένεια –  πλήθος πολιτικών αρχηγών και προσωπικοτήτων.Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε παρευρεθεί  στην κηδεία της Μπάρμπαρα  Μπους τον περασμένο Απρίλιο, αυτή τη φορά ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία θα είναι παρόντες στην εξόδιο ακολουθία.

Επίσης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Τετάρτη κηρύχτηκε ημέρα εθνικού πένθους στις ΗΠΑ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στην Ουάσινγκτον, η σορός του Τζορτζ Μπους θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Τέξας, όπου θα ταφεί στην Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush. Στον ίδιο χώρο, στο Κόλετζ Στέισον, βρίσκεται και ο τάφος της Μπάρμπαρα Μπους, η οποία απεβίωσε 8 μήνες πριν και ενταφιάστηκε δίπλα στην κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή