Επιτυχής εκτόξευση για το Soyuz δύο μήνες μετά το ατύχημα που προκλήθηκε από βλάβη σε έναν κινητήρα

Επιτυχής εκτόξευση για το Soyuz δύο μήνες μετά το ατύχημα που προκλήθηκε από βλάβη σε έναν κινητήρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν το διαστημόπλοιο Soyuz, το οποίο μετέφερε τρεις κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Τον περασμένο Οκτώβριο το ίδιο διαστημόπλοιο είχε πραγματοποιήσει μια αποτυχημένη εκτόξευση επανδρωμένης αποστολής στο διάστημα εξαιτίας προβλήματος σε αισθητήρα, αλλά τώρα η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, το Soyuz μετέφερε τον Ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Κονονένκο, τον Καναδό Νταβίντ Σεντ Ζακ της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας  και την Αμερικανίδα Αν Μακλέιν της NASA

Ο Όλεγκ Κονονένκο και ο Νταβίντ Σεντ Ζακ είναι οι αντικαταστάτες των προηγούμενων δύο κοσμοναυτών, του Αμερικανού αστροναύτη Νικ Χέιγκ και του Ρώσου κοσμοναύτη Αλεξέι Οβτσινίν, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στις 11 Οκτωβρίου.

Επιτυχής εκτόξευση για το Soyuz δύο μήνες μετά το ατύχημα που προκλήθηκε από βλάβη σε έναν κινητήρα-1

Το ατύχημα που σημειώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα, είχε δηλώσει  τότε ο Σεργκέι Κρικάλεβ, εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos.

Επιτυχής εκτόξευση για το Soyuz δύο μήνες μετά το ατύχημα που προκλήθηκε από βλάβη σε έναν κινητήρα-2

«Η αιτία της δυσλειτουργίας ήταν ο αισθητήρας που καθορίζει τον διαχωρισμό του πρώτου από τον δεύτερο όροφο του πυραύλου», επεσήμανε ο Κρικάλεβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή