Σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στη Νορβηγία

Σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στη Νορβηγία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Νορβηγός φωτογράφος κοινοποίησε στο Instagram φωτογραφίες ενός σπάνιου λευκού τάρανδου, τον οποίο εντόπισε σε χιονισμένη ορεινή περιοχή της βόρειας Νορβηγίας κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με φίλους του.

Το μικρό ολόλευκο ζώο, το οποίο γίνεται ένα με το λευκό τοπίο στις φωτογραφίες του 24χρονου Μαντς Νόρντσβι, είναι εξαιρετικά σπάνιο και λίγοι έχουν καταφέρει να το αποθανατίσουν με τον φωτογραφικό φακό τους.

Σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στη Νορβηγία-1

Πηγή φωτό: Twitter @BoreeSteve

Η ασυνήθιστη εμφάνιση του αποτελεί αποτέλεσμα μίας γενετικής πάθησης, η οποία αφαιρεί τη γούνα του ζώου, χωρίς όμως να θεωρείται ότι αποτελεί μία μορφή αλφισμού.

Σύμφωνα με ορισμένες σκανδιναβικές παραδόσεις, ο εντοπισμός ενός λευκού ταράνδου αποτελεί σημάδι καλής τύχης για όποιον τον συναντήσει.

«Ήρθε πολύ κοντά μου και κοιταχτήκαμε στα μάτια. Ήταν πολύ ήρεμο, καθώς κατάλαβε ότι δεν έχω κακές προθέσεις», δήλωσε ο φωτογράφος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters.

«Συμπεριφέρθηκε σαν να πόζαρε για τον φωτογραφικό μου φακό», προσέθεσε ο 24χρονος, τονίζοντας ότι το ζώο ήταν πολύ «περίεργο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «σαν ένας μικρός εξερευνητής». 

Σπάνιος λευκός τάρανδος εντοπίστηκε στη Νορβηγία-2

Πηγή φωτό: Twitter @BoreeSteve

Μετά από λίγα λεπτά, ο μικρός λευκός τάρανδος εγκατέλειψε τον Νόρντσβι και την παρέα του και επέστρεψε στην μητέρα του, στην άκρη του δάσους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή