Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπους

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπους

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η ζωή και η παρουσία του 41ου προέδρου των ΗΠΑ στη δημόσια σφαίρα της χώρας μνημονεύθηκαν με σεβασμό και χιούμορ στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον χθες, όπου ένας νυν, ο Ντόναλντ Τραμπ, και τρεις πρώην πρόεδροι, οι Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ, παρακολούθησαν την τελετή, ενώ ένας τέταρτος, ο γιος του Τζορτζ Μπους ο νεότερος, εκφώνησε τον επικήδειο για τον τελευταίο πρόεδρο που πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των παρισταμένων ήταν δεκάδες ξένοι ηγέτες και διπλωμάτες, Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και άλλοι που εμπνεύστηκαν από τη ζωή του.

Ο Μπους ήταν ο τελευταίος σπουδαίος στρατιώτης αρχηγός κράτους, είπε ο ιστορικός Τζον Μίτσαμ στη νεκρολογία του, η ασπίδα μας σε δύσκολους καιρούς. Και δίνοντας έναν ελαφρύ τόνο στην ομιλία του, είπε ότι κάποτε ο Μπους είχε κάνει χειραψία με μια κούκλα βιτρίνας. Αντί να κοκκινίσει από ντροπή, χαμογέλασε και είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή