Χάρβει Γουάνστιν σε μέιλ προς φίλους: «Πέρασα μία πολύ άσχημη χρονιά»

Χάρβει Γουάνστιν σε μέιλ προς φίλους: «Πέρασα μία πολύ άσχημη χρονιά»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι υπόδικοι συνήθως κρατάνε ένα χαμηλό προφίλ και αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις, με τον φόβο ότι αν μιλήσουν, όσα πουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους στο δικαστήριο.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν φαίνεται να ακολουθεί αυτή την τακτική.

«Είχα μία πολύ δύσκολη χρονιά», γράφει ο Γουάινστιν σε μέιλ του, όπως αναφέρουν οι New York Times. Λέγοντας επίσης πώς «ζει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής του».

Στο μέιλ του, το οποίο διέρρευσε άμεσα, ο Γουάνστιν ασκεί κριτική στους αστυνομικούς, που χειρίζονται την υπόθεση του. Η κίνηση του ισχυρού άνδρα προκάλεσε την οργή τόσο των φερόμενων θυμάτων, αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα.

Ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είπε ότι ο Γούανστιν έστειλε το μέιλ σε ανθρώπους του στενού του κύκλου. Όπως όμως τονίζουν οι New York Times, αυτή η κίνηση μπορεί να συνδεθεί με την συνολικά επιθετική στρατηγική των δικηγόρων του, με σκοπό να ακουστεί η δική του εκδοχή στον δημόσιο διάλογο, την στιγμή που η υπόθεση εναντίον του βρίσκεται σε ένα αδύνατο σημείο.

Χάρβει Γουάνστιν σε μέιλ προς φίλους: «Πέρασα μία πολύ άσχημη χρονιά»-1

Ο Χάρβει Γούανστιν μαζί με τον δικηγόρο του Μπέντζαμιν Μπράφμαν.

Εδώ και πολλούς μήνες οι δικηγόροι του Γούανστιν έχουν ξεκινήσει μία καμπάνια δυσφήμισης των φερόμενων θυμάτων, ενώ παράλληλα προσπαθούν να αποδυναμώσουν την βαρύτητα της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι του γνωστού παραγωγού έδωσαν στη δημοσιότητα ηλεκτρονική συνομιλία ανάμεσα στον ίδιο και μία γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την βίασε, προσπαθώντας ότι η σχέση μεταξύ τους είχε συναινετικό χαρακτήρα.

Τον Οκτώβριο, ένας δικαστής απέρριψε την κατηγορία της Λούσια Έβανς, μετά την αποκάλυψη ότι ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση, Νικόλας Ντιγκαούντιο, παρακράτησε πληροφορίες από το δικαστήριο, οι οποίες αντέκρουαν τις αρχικές κατηγορίες. 

Ο Γουάνστιν, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλες του οι σχέσεις ήταν συναινετικές, είναι επίσης αντιμέτωπος με κατηγορίες δύο γυναικών και ο Μπράφμαν ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει αυτές τις κατηγορίες.

Χάρβει Γουάνστιν σε μέιλ προς φίλους: «Πέρασα μία πολύ άσχημη χρονιά»-2

Ο Γούανστιν στα Όσκαρς του 2014.

Από νομικής άποψης, θα είναι δύσκολο για τον Μπράφμαν να πετύχει την απόσυρση όλων των κατηγοριών. Με τη βοήθεια όμως της Τζούντα Ενγκελμάγιερ, ειδική στην διαχείριση κρίσεων, ο Μπράφμαν προσπαθεί να προωθήσει την ιδέα τόσο στο δημόσιο διάλογο, αλλά και σε προσωπικές συζητήσεις, ότι ο Γουάνστιν έχει αδικηθεί από τις αρχές.

Αυτή η τακτική, είναι μέρος αυτής της συνολικής στρατηγικής που ακολουθεί η ομάδα υπεράσπισης του Γουάνστιν, για να αντιμετωπίσει τα «τσουνάμι» της κακής δημοσιότητας, καθώς πάνω από 80 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και διάσημων ηθοποιών, έχουν κατηγορήσει τον πρώην ισχυρό άνδρα ότι της κακοποίησε ή παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σε συνέντευξη του την Τετάρτη ο Μπράφμαν είπε ότι «είχε την υποχρέωση να ισορροπήσει την κατάσταση».

«Μας χτυπούν πολύ άσχημα σε άρθρα και βιβλία, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα γύρω από μία υπόθεση που στην ουσία καταρρέι», δήλωσε ο Μπράφμαν. «Είναι μέρος της δουλειάς μου να υπερασπιστώ τον Χάρβει στη δημόσια σφαίρα, σε μία υπόθεση που έχει μολυνθεί. Ακολουθώ μία αμυντική και όχι επικοινωνιακή στρατηγική», πρόσθεσε ο Μπράφμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή