Αυστραλία: Πέθανε ο Ρότζερ, το διάσημο μυώδες καγκουρό

Αυστραλία: Πέθανε ο Ρότζερ, το διάσημο μυώδες καγκουρό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία δώδεκα ετών ο Ρότζερ το καγκουρό, ένα από τα διασημότερα ζώα του διαδικτύου, που έγινε ευρέως γνωστός λόγω του μεγάλου μεγέθους του και της εντυπωσιακά μυώδους σωματοδομής του.

Το αρσενικό καγκουρό έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή σε ένα καταφύγιο για καγκουρό στο Άλις Σπρινγκς, στην Αυστραλία, στο οποίο μεταφέρθηκε ενώ ήταν ακόμη μωρό, έχοντας χάσει τη μητέρα του από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Ο Ρότζερ μεγάλωσε ασυνήθιστα πολύ, φτάνοντας σε ύψος τα δύο μέτρα και ζυγίζοντας περίπου 89 κιλά, ενώ οι εντυπωσιακοί μυς που ανέπτυξε τον κατέστησαν μία ιδιαίτερη διασημότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Χάσαμε το πανέμορφο αγόρι μας, τον Ρότζερ», δήλωσε με κοινοποίηση του στο Facebook ο Κρις Μπαρνς, ιδιοκτήτης του καταφύγιου, σημειώνοντας ότι ο θάνατος του επήλθε από φυσικά αίτια, δήλαδη από μεγάλη ηλικία.

Ο Κρις Μπαρνς δημιούργησε το καταφύγιο με σκοπό να μεγαλώσει τον μικρό Ρότζερ, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν το μοναδικό αρσενικό του, όντας περιτριγυρισμένος από ένα «χαρέμι» δώδεκα θηλυκών. Σήμερα, τουλάχιστον πενήντα καγκουρό ζουν στο καταφύγιο.

«Στην αρχή είχαμε μία στενή σύνδεση, όμως σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να με βλέπει σαν ανταγωνιστή και να θέλει να με πολεμήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρνς, αναφερόμενος στις μάχες που κάνουν τα αρσενικά καγκουρό, όταν διεκδικούν την προσοχή των θηλυκών. 

Ο Ρότζερ έγινε παγκόσμια γνωστός το 2015, όταν ένα βίντεο που τον έδειχνε να συνθλίβει ενα μεταλλικό δοχείο, έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είχε δηλώσει τότε στο CNN ο Μπαρνς, η πράξη αυτή είχε άμεσα να κάνει με τη διαδικασία του ζευγαρώματος. «Αν είσαι αρσενικό καγκουρό και θες να έχεις ''γυναίκα'', πρέπει να παλέψεις για αυτήν», είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο Ρότζερ είχε αντιμετωπίσει αυτό το μεταλλικό αντικείμενο ως «ανταγωνιστή».

Αυστραλία: Πέθανε ο Ρότζερ, το διάσημο μυώδες καγκουρό-1

Πηγή φωτό: Twitter @AJairwaves

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Μπαρνς υπέφερε από απώλεια όρασης και αρθρίτιδα, όμως παράλληλα απολάμβανε τη «συνταξιοδότηση» του, είχε δηλώσει ο Μπαρνς το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή