Ιταλία: Έρευνα σε βάρος του ταμία της Λέγκα για παράνομη χρηματοδότηση

Ιταλία: Έρευνα σε βάρος του ταμία της Λέγκα για παράνομη χρηματοδότηση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία της πόλης Μπέργκαμο απέστειλε κλήση σε απολογία στον ταμία της Λέγκα Τζούλιο Τσεντέμερο για υπόθεση που αφορά παράνομη χρηματοδότηση συνδέσμου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa.

Αναλυτικά, οι εισαγγελείς θέλουν να εξακριβώσουν αν ο επιχειρηματίας Λούκα Παρνάζι χρηματοδότησε τον σύνδεσμο Più Voci (Περισσότερες φωνές), ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, πρόσκειται στην Λέγκα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικοί έχουν «παγώσει» τους λογαριασμούς του κόμματος του Σαλβίνι, το οποίο χρωστάει 49 εκατομμύρια ευρώ, για οικειοποίηση δημόσιας χρηματοδότησης. Το αδίκημα, όμως, διαπράχθηκε όταν αρχηγός του κόμματος ήταν ο Ουμπέρτο

Η οικονομική στήριξη του συνδέσμου Più Voci, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπέργκαμο, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να παρακαμφθεί η απαγόρευση χρηματοδότησης της Λέγκας και η άμεση δέσμευση των σχετικών ποσών.

«Καθένας ας κάνει την δουλειά του. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να ψάξουν ή να βρουν. Ελπίζω να κάνουν γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, αναφερόμενος στην νέα αυτή δικαστική έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή