Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο – Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία

Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο – Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο που άνοιξε πυρ το βράδυ της Τρίτης σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον έντεκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Σεκάτ που έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Ηταν γνωστός στην αστυνομία κυρίως για ληστείες στη Γαλλία και τη Γερμανία. Μάλιστα είχε φυλακιστεί στη Γερμανία το 2016 και 2017 και εκδόθηκε στη Γαλλία πριν από έναν χρόνο.

Βρισκόταν επίσης σε λίστα ατόμων που είχαν πιθανόν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Ωρες πριν από την επίθεση άνδρες της αστυνομίας είχαν πάει στο σπίτι του υπόπτου για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, αλλά δεν ήταν εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος σωματείου της αστυνομίας σημειώνοντας ότι στο σπίτι βρέθηκαν χειροβομβίδες. 

Ο ένοπλος ενεπλάκη σε ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες και αστυνομικούς, όπως ενημέρωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ με γαλλικά μέσα να μεταδίδουν ότι μετά τη συμπλοκή ο Σεκάτ διέφυγε με ταξί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή