ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, και γίνεται το πρώτο πρόσωπο από τον στενό προεδρικό κύκλο, που καταδικάζεται σε κάθειρξη, στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Κόεν παραδέχτηκε την ενοχή του για σειρά αδικημάτων, όπως φοροδιαφυγή, ψευδή κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου και υποθέσεις δωροδοκίας στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Παρότι στο παρελθόν είχε εκφράσει εμφατικά την αφοσίωση του στον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και «να δεχθεί σφαίρα» για αυτόν, στο δικαστήριο επιτέθηκε στο πρώην «αφεντικό» του.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον δικαστή Ουίλιαμ Πόουλι, στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Κόεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Τραμπ τον οδήγησε «να ακολουθήσει έναν δρόμο σκότους και όχι φωτός». «Η αδυναμία μου ήταν η τυφλή εμπιστοσύνη στον Ντόναλντ Τραμπ», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε πως ήταν καθήκον του «να καλύψει τις βρώμικες πράξεις του».

Η καταδίκη του 52χρονου δικηγόρου αφορά δύο διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις, μία στο πλαίσιο έρευνας των δικαστικών αρχών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και μία στο πλαίσιο των ερευνών για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές υπό τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Πέραν της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε, ο Κόεν οφείλει και να καταθέσει χρηματικό ποσό δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή