ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Επτά μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν σε πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Επτά μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν σε πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Πάνω από εκατό μη ταυτοποιημένα πτώματα, τα οποία είχαν υποστεί έντονη κακοποίηση, βρέθηκαν σε ένα πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σύμφωνα με αναφορές στα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, επτά μαζικοί τάφοι, στους οποίους είχαν θαφτεί περισσότερα από 100 πτώματα, ανακαλύφθηκαν σε μία περιοχή κοντά στην πόλη Αλμπού Καμάλ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο, οι περισσότεροι νεκροί «πρέπει να είχαν υποστεί βασανιστήρια και κακοποίηση πριν από την εκτέλεση τους», κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, αν κάποιος αναλογιστεί το πλήθος των θηριωδιών που δίεπραττε η τζιχαντιστική οργάνωση στα εδάφη που ήλεγχε την περίοδο της εξουσίας του.

Ενδεικτικά, τον περασμένο μήνα, ανακαλύφθηκε κοντά στη βόρεια πόλη της Ράκκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους κατά τα χρόνια της ισχύος του, ένας μαζικός τάφος με περισσότερα από 500 πτώματα.

Σύμφωνα με έναν Σύρο αξιωματούχο του Ερυθρού Σταυρού, μεταξύ των νεκρών υπήρχαν αρκετές γυναίκες, πολλές εκ των οποίων «είχαν δεμένα τα μάτια και τα χέρια τους».