ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Facebook

Ερευνα: Το Facebook επιδιώκει πλέον να διαβάζει το μυαλό μας

facebook342343

Ερευνες που αναπτύσσουν «αποκωδικοποιητές ομιλίας» έχει αρχίσει να χρηματοδοτεί ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Επόμενος στόχος του Facebook μοιάζει να είναι να «αντλήσει δεδομένα άμεσα από το μυαλό των ανθρώπων», τονίζεται στο MIT Technology Review. 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τεχνολογία 

"Disaster selfie" η νέα τάση με φόντο μακάβριες τοποθεσίες

aoysvits

Ο «σκοτεινός τουρισμός» ανέκαθεν ήταν δημοφιλής σε όσους έχουν ιδιόμορφα γούστα, αλλά η εξάπλωση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γέννησε μία νέα τάση: τη "disaster selfie", με φόντο μακάβριες τοποθεσίες.

COMPUTERS

Ελληνας ερευνητής ανέπτυξε μία νέα πλατφόρμα για την προώθηση νέων έξυπνων διαλογικών συστημάτων

texnologia

Μία ομάδα ερευνητών του Τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της αμερικανικής Uber, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, τον Αλέξανδρο Παπαγγελή, ανέπτυξε μία νέα πλατφόρμα, με την ονομασία «Πλάτων» , που διευκολύνει τη δοκιμή, την αξιολόγηση και τη βελτίωση των νέων αλγορίθμων, στους οποίους βασίζονται αυτά τα έξυπνα διαλογικά συστήματα, καθώς και των ίδιων των συστημάτων.

GADGETS

Ρομπότ - κατσαρίδα που δεν μπορεί να το «σκοτώσει» κανείς (βίντεο)

41

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Κίνα εμπνεύστηκαν από τις κατσαρίδες για να δημιουργήσουν ένα μικρό ρομπότ που τρέχει σχεδόν το ίδιο γρήγορα, ενώ είναι ακόμη πιο δύσκολο να το «σκοτώσει» κανείς. Ακόμη και να την πατήσει κάποιος, η ρομποτική κατσαρίδα πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτε.

GADGETS

Πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων για... αναποφάσιστους

45

Τα τελευταία χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, από τη Μαδρίτη μέχρι το Ρέικιαβικ, έχουν αναδυθεί πρωτοβουλίες πολιτών, που συγκεντρώνουν, επεξεργάζονται και προωθούν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.

GAMES

Ηρωας made in Greece σε κονσόλες παιχνιδιών

gkat_26_2707_page_1_image_0002

Τον φανταστικό κόσμο του ήρωα Robbie, που καλείται να αντιμετωπίσει το κακό και να σώσει την ανθρωπότητα από τα δεινά που την απειλούν, παρουσιάζει σε Ελληνες αλλά και ξένους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών η νεοφυής εταιρεία Pixel Reign. 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το Facebook κλείνει λογαριασμούς σε Ρωσία, Ουκρανία, Ταϊλάνδη και Ονδούρα

fb

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατήργησε λογαριασμούς στην Ρωσία, την Ουκρανία, την Ταϊλάνδη και την Ονδούρα σε μια από τις πιο πρόσφατες κινήσεις που κάνει για την αντιμετώπιση μιας «συντονισμένης μη γνήσιας συμπεριφοράς».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

5G: η τεχνολογία της επόμενης γενιάς έφτασε στην Καλαμάτα

5g

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Ευρώπη μπαίνει στην νέα εποχή του διαδικτύου, καθώς τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν 5G δίκτυο θα είναι διαθέσιμα, ενώ στόχος για τη διάθεση των παρόχων στην Ελλάδα είναι το 2021 με την εκκίνηση της δημιουργίας υποδομών σε περιοχές της χώρας. 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πώς να μετατρέψετε τη selfie σας σε κλασικό έργο ζωγραφικής

kianou

Δεν έχει προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την εφαρμογή FaceApp, με την οποία οι χρήστες μπορούν να «δουν» τον εαυτό τους σε προχωρημένη τρίτη ηλικία - και τις αντιδράσεις για παραβίαση του ιδιωτικού χώρου - και μια νέα τάση ανατέλλει: Η εφαρμογή AI Portraits App δημιουργήθηκε από ερευνητές στο MIT-IBM Watson AI Lab και μπορεί να μετατρέψει τη selfie σας σε ένα κλασικό πορτρέτο, άξιο να διεκδικήσει θέση σε μουσείο περιωπής.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

GAMES

gkat_26_2707_page_1_image_0002

Ηρωας made in Greece σε κονσόλες παιχνιδιών

Τον φανταστικό κόσμο του ήρωα Robbie, που καλείται να αντιμετωπίσει το κακό και να σώσει την ανθρωπότητα από τα δεινά που την απειλούν, παρουσιάζει σε Ελληνες αλλά και ξένους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών η νεοφυής εταιρεία Pixel Reign.