ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το «σούσουρο» των influencers έφθασε και στην Ελλάδα

smartphones

Γερή δόση λάμψης, εντυπωσιακές selfie φωτογραφίες αλλά και εκατοντάδες followers στα social media είναι μερικά από τα όπλα που έχουν στη «φαρέτρα» τους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή έχουν αποκτήσει την ιδιότητα των influencers. Διάσημα brands τούς προσεγγίζουν για να προωθήσουν συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες, πληρώνοντάς τους αδρά και ποντάροντας στην απήχηση και στην επιρροή που έχουν στον κόσμο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο πρώτος διαγωνισμός μεταξύ τεχνητής νοημοσύνης και νοημοσύνης ζώων

n--2

Μερικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να κάνουν πράγματα που ούτε οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κάνουν. Όμως πόσο έξυπνη είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και πώς τα πάει σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με μία μέλισσα, ένα ποντίκι, έναν σκύλο ή έναν χιμπατζή;

GADGETS Τεχνολογία 

Το Walkman έγινε 40 ετών

ςαλκμαν

Πολύ πριν τα ipod, τα mp4, τα mp3 και τα discman, την δεκαετία του ’80, υπήρχαν τα Walkman – η φορητή συσκευή μουσικής με ακουστικά, που «έπαιρνε» κασέτες και δεν έλειπε από κανένα… κεφάλι.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα του Facebook και του Instagram

instagram

Το Facebook ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε ως συνέπεια την πολύωρη αδυναμία των χρηστών του, καθώς και των χρηστών των συγγενικών εφαρμογών του Instagram και Whatsapp, να στείλουν και να λάβουν εικόνες, βίντεο και άλλα αρχεία.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πρόβλημα στη λειτουργία του Ίντερνετ για όλο τον πλανήτη – Έπεσαν χιλιάδες ιστοσελίδες

interst

Σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του Ίντερνετ έχει επηρεάσει όλο τον πλανήτη και ρίχνει χιλιάδες ιστοσελίδες, από το μεσημέρι της Τρίτης. Ανάμεσά τους η Wikipedia, το Discord, το Flightradar24 αλλά και αρκετές σελίδες διαχείρισης κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σε «απεργία» από τα social media καλεί ο ιδρυτής της Wikipedia

social

Κανένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο να μη χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να πιεστούν τα κοινωνικά δίκτυα να σεβασθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να παραδώσουν τον έλεγχο των δεδομένων σε αυτούς που πραγματικά. Την πρόκληση για καθολική «απεργία» απευθύνει ο δρ Λάρι Σάνγκερ, συνιδρυτής της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν μαζικά επίδειξη της επιθυμίας τους για αλλαγή και της δυσαρέσκειας απέναντι στα social media.

GADGETS Τεχνολογία 

Πέντε φορές πιο φονικές από τις επιθέσεις καρχαριών οι selfies

SELFIE

Ενώ οι γυναίκες τραβούν τις περισσότερες σέλφι, οι νεαροί άνδρες που είναι πιο ριψοκίνδυνοι, αντιστοιχούν στα τρία τέταρτα των θανάτων από selfies από πνιγμούς, τροχαία, πτώσεις ή ατυχήματα με πυροβολισμούς.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Φόρουμ για την κυβερνοασφάλεια

cyber-week-s

Χιλιάδες εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας συρρέουν αυτήν την εβδομάδα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στο πλαίσιο μιας σημαντικής εκδήλωσης για τον τομέα, της «Cyber Week Tel Aviv». Για την ακρίβεια συμμετέχουν 8.000 σύνεδροι από 80 χώρες, που συζητούν και παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Περισσότερα