emvolio-covid-para-ton-mpolsonaroy-i-vrazilia-xeperase-tis-ipa-se-pososta-emvoliasmoy
THE NEW YORK TIMES

Η Βραζιλία, η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από Covid-19 στον κόσμο, έχει πλέον μεγαλύτερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων πολιτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη στάση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου σχετικά.


Εκατοντάδες κάτοικοι του Σικάγου, οι περισσότεροι στα 80 τους, πήραν μέρος στη νέα έρευνα για τη συσχέτιση άθλησης και μνήμης. (SHUTTERSTOCK)
THE NEW YORK TIMES

Το περπάτημα και η άσκηση μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός για να ενισχύσει τον εγκέφαλο και να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να αναπτύξουμε άνοια κατά τη διάρκεια της ζωής μας.


O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν απέφυγε να απαντήσει εάν η Ουάσιγκτον έχει θέσει κόκκινες γραμμές, πέρα από τις οποίες η ρωσική επιθετικότητα προς την Ουκρανία δεν θα γινόταν πλέον ανεκτή. (EPA / JOHN MINCHILLO)
THE NEW YORK TIMES

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν απέφυγε να απαντήσει εάν η Ουάσιγκτον έχει θέσει κόκκινες γραμμές, πέρα από τις οποίες η ρωσική επιθετικότητα προς την Ουκρανία δεν θα γινόταν πλέον ανεκτή.

Noσηλευτής βοηθάει στη μεταφορά ασθενούς με COVID-19 σε ΜΕΘ, σε νοσοκομείο της Μόσχας. (A.P.)
THE NEW YORK TIMES

Η σφοδρή αντίθεση των αντιεμβολιαστικών κύκλων στην ανοσοποίηση του πληθυσμού έχει γεννήσει την αντίδραση όσων θεωρούν ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

O ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Μίλοραντ Ντόντικ, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τα σχέδιά του για απόσυρση της σερβικής διοικητικής οντότητας της Ρεπούμπλικα Σρέμπσκα από τα κρατικά θεσμικά όργανα της χώρας. (A.P. Photo)
THE NEW YORK TIMES

Ενας Σέρβος λαϊκιστής, εθνικιστής πολιτικός, ο οποίος εκμεταλλεύεται εδώ και δεκαετίες τα εθνικιστικά αισθήματα των ψηφοφόρων, δηλώνει δημόσια ότι επιδιώκει τη διάλυση της χώρας του, ενώ η Δύση αδιαφορεί.

«Σχεδόν όλα όσα κάνω στην ταινία έμαθα να τα κάνω πραγματικά», λέει ο ηθοποιός, που έπρεπε να αποβάλει επίσης το βρετανικό του στιλ. (Φωτογραφίες: Robbie Lawrence/
The New York Times)
THE NEW YORK TIMES

Ξεχάστε τους βρετανικούς του τρόπους. Για τον ρόλο του στην Εξουσία του Σκύλου, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μεταμορφώθηκε σε έναν Αμερικανό κτηνοτρόφο της δεκαετίας του 1920, με εξαιρετικά προβληματική συμπεριφορά. Η εμπειρία ήταν, όπως λέει, «μεθυστική».


Η NASA ανακοίνωσε ότι η Τζέσικα Ουάτκινς θα πάρει μέρος στην επόμενη πτήση αστροναυτών της ιδιωτικής εταιρείας πυραύλων του Ελον Μασκ, SpaceX, στον ΔΔΣ. (Φωτ. NASA via The New York Times)
THE NEW YORK TIMES

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), η αστροναύτης της NASA Τζέσικα Ουάτκινς είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη Αφροαμερικανή που θα ενταχθεί στο πλήρωμά του για μακροπρόθεσμη αποστολή.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβιβασθούν με την ιδέα της τηλεργασίας και της εκ περιτροπής παρουσίας στα γραφεία τους, καθώς και με την αποφυγή –τουλάχιστον για την ώρα– ομαδικών εκδηλώσεων με συναδέλφους. (SHUTTERSTOCK)
THE NEW YORK TIMES

Πολλές εταιρείες αναρωτιούνται εάν το υβριδικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι εργαζόμενοι απασχολούνται από το σπίτι ενώ άλλοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας, είναι αποτελεσματικό.


Φωτ. Reuters
THE NEW YORK TIMES

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην πολλά υποσχόμενη θεραπεία κατά της Covid-19 να κατασκευαστεί και να πωληθεί φθηνά σε 95 φτωχότερες χώρες που φιλοξενούν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Φωτ. AP
THE NEW YORK TIMES

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ συγκάλυψαν το 2019 δύο αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια μαχών με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 64 γυναίκες και παιδιά και πιθανόν αποτελούσαν έγκλημα πολέμου.