Φωτ. Reuters
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβολές, συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους, θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή 23 Απριλίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Μαΐου από τον e-ΕΦΚΑ για […]safes-minyma-mpainten-sti-moscha0
ΑΝΑΛΥΣΗ

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας έχουν μεγαλύτερη σημασία για όσα δηλώνουν παρά για τον οικονομικό τους αντίκτυπο.Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα στείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις τους, διεκδικώντας τους πόρους που τους αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα πρώτα κράτη-μέλη που θα υποβάλουν στην Κομισιόν προς έγκριση το σχέδιο εκμετάλλευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η Ελλάδα. Η χώρα μας και η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία θα είναι οι πρώτες που θα στείλουν στην Ε.Ε. τις προτάσεις τους βάσει των οποίων θα διεκδικήσουν τους πόρους που τους αναλογούν.


Η Lamda Development έχει προχωρήσει στην πρώτη συνεργασία, με την εταιρεία ΤΕΜΕΣ, για την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων, τα οποία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα και θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους επισκέπτες και επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την αισιοδοξία της ότι είναι πλέον ζήτημα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εξέφρασε η διοίκηση της Lamda Development.

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα χωρίς πέναλτι.Ολοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα πρέπει να ενημερώνουν το πρωί την πλατφόρμα e-Καταναλωτής για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα των προϊόντων τους. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aλλάζουν πρόσωπο οι λαϊκές αγορές, με το νομοσχέδιο που τέθηκε χθες σε διαβούλευση. Θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και παράδοσης παραγγελιών κατ’ οίκον, ενώ επίσης οι πωλητές θα ενημερώνουν το πρωί την πλατφόρμα e-Καταναλωτής για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα των προϊόντων τους.

mytilineos-prasino-omologo-500-ekat-eyro0
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών προχωράει η Mytilineos, αξιοποιώντας το θετικό momentum που διαμόρφωσε η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, την οποία ακολούθησαν μέσα στον Μάρτιο η Alpha Bank, η ΔΕΗ και η Motor Oil.