ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΠλυντήριο μεταλλεύματος της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.

Partenaires

Η παρουσία των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και στην οικονομική πρόοδο του ελληνικού κράτους του 19ου αιώνα.

galliko-institoyto-enas-thesmos-me-paron-kai-mellon0

Γαλλικο Ινστιτούτο: Ένας θεσμός με παρόν και μέλλον

«Παιδί» της αφιερωμένης στην αρχαιολογία Γαλλικής Σχολής Αθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (IFA) στεγάστηκε ευθύς εξαρχής στους κήπους της. Ιδρύθηκε το 1907, έναν χρόνο μετά το Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης.

©Lionel BONAVENTURE / AFP/visualhellas.gr

Ζαν-Κλοντ Τρισέ: «Οι μάχες μου για την Ελλάδα»

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ και ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλάει στο «Κ» για την ελληνογαλλική φιλία, το πώς αντιστάθηκε τον Μάιο του 2010 στις φωνές που τάσσονταν υπέρ του Grexit και για την κρισιμότητα, στην εποχή των μεγάλων οικονομικών μπλοκ, η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη.

Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

2CV, αγάπη μου!

Μια παρέα που μεγαλώνει από το 1985: η Ελληνική Λέσχη Φίλων 2CV & Citroën ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δεν σταματάει να καμαρώνει για το θρυλικό «ασχημόπαπο», το όχημα-σύμβολο με τη διαχρονική γοητεία.

© ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΑΤΑΡΟΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΔΗΜΑ

Η κιβωτός του Οκτάβιου Μερλιέ

Το θρυλικό ταξίδι του «Ματαρόα», με επιβάτες τους μετέπειτα διάσημους υποτρόφους του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 1945.

H Κορίνα Μεντζελοπούλου με τη θυγατέρα της Αλεξάνδρα και  ένα από τα σκυλιά της, το Σουβλάκι, στο Château Margaux.

Κορίνα Μεντζελοπούλου: Η Ελληνίδα στον «θρόνο» του γαλλικού αμπελώνα

«Ένας Έλληνας στο Μεντόκ; Αλήθεια;». Με έκπληξη –και σίγουρα με δυσπιστία– υποδέχτηκε ο κόσμος του γαλλικού κρασιού την πώληση στον Ανδρέα Μεντζελόπουλο, το 1977, του ιστορικού Château Margaux στο φιλέτο των αμπελώνων του Μπορντό.

monoi-sto-spiti01821-2021-200-chronia-filias0i-epanastasi-toy-gov-gr0gennaio-neo-sinema0i-elliniki-mas-karantina0