ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Η παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου θα είναι μια προέκταση της ταινίας Φτηνά τσιγάρα, εξηγεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης. (Φωτογραφίες: ΚΩΣΤΗΣ ΣΩΧΩΡΙΤΗΣ)

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Μου κόλλησαν πολλές φορές τη φρικτή στάμπα του ψώνιου»

Συζητήσαμε με τον Ρένο Χαραλαμπίδη για τη «δεύτερη ζωή» της ταινίας του Φτηνά τσιγάρα, το τίμημα της συμμετοχής του στη φτηνή τηλεόραση και τις ταμπέλες που τον ακολουθούσαν για χρόνια.

Το αγαπημένο του σημείο στο σπίτι, το καθιστικό: ο καναπές είναι Furninova και στον τοίχο σύνθεση έργων τέχνης φίλων του. (Φωτογραφίες: ΑΛΙΝΑ ΛΕΦΑ)

Αντωνάκης Χριστοδούλου: Όσο πιο «παλαιομοδίτικο», τόσο το καλύτερο

Ο ζωγράφος Αντωνάκης Χριστοδούλου ήθελε από έφηβος να ζήσει στον αγαπημένο του δρόμο, τη Φωκίωνος Νέγρη, και να που τα κατάφερε. Το διαμέρισμά του, στο οποίο δεν έχει δικά του έργα −μόνο φίλων−, σκόπιμα μοιάζει να έχει μείνει πίσω στον χρόνο.

©Άγγελος Γιωτόπουλος

Τα καλύτερα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα ποιοτικά ψωμιά, οι πρωτότυπες γεμίσεις και η προσοχή στη δομή (σημαντικό!) κάνουν όλη τη διαφορά. Από το bagel με salted beef μέχρι το ρυζόψωμο με γουρουνοπούλα, αυτά είναι τα καλύτερα σάντουιτς στην Αθήνα τώρα.Αβάνα: Πολλές από τις σελίδες των λάτιν νουάρ ιστοριών διαδραματίζονται στην πρωτεύουσα της Κούβας. © Reinier Snijders

Εγκλήματα στη Λατινική Αμερική

Ένας σκληρός, αλλά γοητευτικός κόσμος ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες των αστυνομικών μυθιστορημάτων που έρχονται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική και ο Ανδρέας Αποστολίδης, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Λάτιν νουάρ, μας βοηθάει να τον γνωρίσουμε.

© Lisa Birds / Clothing by Ashley Rose Couture

Τρεις ασυμβίβαστες καλλιτέχνιδες φτιάχνουν παράξενες μουσικές που δεν στοχεύουν στα charts

Εν απουσία νέων δίσκων στο ξεκίνημα του έτους, ο δρόμος με έβγαλε σε τρία πολύ ιδιαίτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι. Όλα από γυναίκες και όλα κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του experimental.

Φωτογραφία: ΑΛΙΝΑ ΛΕΦΑ

Ο άγνωστος σφένδαμος

Ένα δημοφιλές καλλωπιστικό δέντρο, που μεταμορφώνεται μαγικά κάθε φθινόπωρο και από το οποίο παράγεται το γνωστό σιρόπι.

Ο ευρασιατικός λύγκας (Lynx lynx) αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος αιλουροειδούς, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια δεν συναντάται στην Ελλάδα. Ευτυχώς, έχει κάνει την επανεμφάνισή του στην Ισπανία, όπου τον απαθανάτισε ο Antonio Liebana Navarro. ©Antonio Liebana Navarro

Wild life photographer of the year: Εσύ, θα με ψηφίσεις;

Η μεγάλη στιγμή της ανάδειξης του νικητή του Βραβείου Κοινού του Wildlife Photographer Of the Year, που διοργανώνει τα τελευταία 57 χρόνια το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, έφτασε. Είκοσι πέντε μοναδικά στιγμιότυπα διεκδικούν την ψήφο μας. Σπεύσατε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

2022-odigies-chrisis0nea-chronia-neoi-dimioyrgoi023-apochroseis-toy-20210erchetai-o-snoypy0i-monika-petaei0