Βρετανία: Τεστ αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο πριν εμφανιστούν κύρια συμπτώματα
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος που μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση του καρκίνου σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα αλλά πιο ακαθόριστα, όπως είναι η ανεξήγητη απώλεια βάρους ή η μεγάλη κόπωση.


Η μεταμόσχευση νεφρών από ασθενείς με Covid-19 είναι ασφαλής, δείχνει νέα έρευνα
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα νεφρά που μεταμοσχεύονται από αποβιώσαντες ασθενείς με Covid-19, έχουν σχεδόν μηδενικό κίνδυνο να μεταδώσουν τον κορονοϊό στο λήπτη του μοσχεύματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Διαστημικές αποικίες: Θα γίνουν ποτέ;
PODCAST

Ονομάζονται τα πιο εξωτικά ουράνια αντικείμενα ή, επίσης, η πιο καταστροφική δύναμη στο σύμπαν. Αστέρες νετρονίου αλλά κυρίως, οι περίφημες μαύρες τρύπες – τι ακριβώς είναι είναι αυτά τα αδιανόητα άστρα στο Διάστημα; Ρωγμές στην υφή του χωρόχρονου; Πύλες σε άλλα, παράλληλα σύμπαντα; Τι γίνεται με το φως που δεν μπορεί να τους ξεφύγει;


Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος καταγμάτων για τις παχύσαρκες γυναίκες και για τους πολύ αδύνατους άνδρες
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες, ιδίως όσες έχουν παραπάνω πάχος στην περιφέρεια της μέσης τους, είναι πιο ευάλωτες στα κατάγματα των οστών, σε σχέση με εκείνες που έχουν κανονικό βάρος, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη. Αντίθετα, ο κίνδυνος κατάγματος είναι μεγαλύτερος στους λιποβαρείς άνδρες. Η παχυσαρκία θεωρείτο παραδοσιακά ότι προστατεύει από τα κατάγματα, επειδή […]


Εντυπωσιακό εύρημα: Πώς ένας αστεροειδής εξαφάνισε τους δεινόσαυρους από τη Γη
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ενα βίαια ακρωτηριασμένο και εκπληκτικά καλά διατηρημένο πόδι δεινόσαυρου σε ανασκαφές της Βόρειας Ντακότα, ίσως φωτίζει τη μέρα που η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς στη Γη εξαφάνισε τους δεινσοσαύρους και σήμανε την έναρξη της κυριαρχίας των θηλαστικών στον πλανήτη.