Φωτ. UNSPLASH / Faith McDonald
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η διεθνής, επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η αυξημένη έκθεση στον ήλιο, ιδίως στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UVA, μπορεί να αποτελέσει μια απλή παρέμβαση δημόσιας υγείας, αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πάνω στο θέμα.


Φωτ.: REUTERS
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το 99% των εμβολιασθέντων έχουν ισχυρή ανοσοαπόκριση έναντι της Covid-19 ύστερα από μία δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech. Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), σε ανάρτηση του στο Facebook την Κυριακή.Φωτ.: The New York Times/Rory Doyle
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Οι πρώτοι άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον δύο εβδομάδες αφότου είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 είχαν εντοπιστεί στις ΗΠΑ έως το τέλος Ιανουαρίου, αν και δεν είναι βέβαιο πότε εμφανίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις.


Φωτ.: Twitter (@AlbertBourla)
ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER

Έμπλεος ικανοποίησης και ανακούφισης, ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι έλαβε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.


gia-ena-elliniko-epistimoniko-paradeigma-sti-meta-covid-epochi0
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καθώς η ανθρωπότητα μπαίνει στη νέα κανονικότητα αναδύονται όλα τα θέματα που την απασχολούσαν στην προ-COVID εποχή και μάλιστα πιο επιτακτικά. H πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις φέρνοντας πιο κοντά τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας και στην είσοδο στη Νέα Εποχή.


volta-6-5-metron-gia-to-rover-tis-nasa-ston-ari0
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο ρομποτικό ρόβερ Perseverance (δηλαδή, «Επιμονή») της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) έβαλε μπροστά τις μηχανές του και για μισή ώρα διήνυσε τα πρώτα διστακτικά 6,5 μέτρα στον Άρη.