Oποιαδήποτε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προϋπέθετε, όπως προϋποθέτει και τώρα, σύναψη συνυποσχετικού έπειτα από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, ενώ η χώρα θα εκινείτο στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που συνεπάγεται και εθνική συναίνεση. (Φωτ. SHUTTERSTOCK)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο δημόσιος διάλογος μεταξύ δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή, που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες, καθιστά αναγκαία μια εισαγωγική παρατήρηση για τις προϋποθέσεις και τους σκοπούς της δημόσιας συζήτησης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδίως όταν σε αυτή συμμετέχουν πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα θέματα και διαθέτουν τεκμήριο γνώσης και ευθύνης.

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι θεσμικοί μηχανισμοί ισότητας, να εκλείψουν οι έμφυλες διακρίσεις και να διασφαλισθούν ίσες ευκαιρίες και επαγγελματικές προοπτικές μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος βρήκαν το προσωπικό διχασμένο, όπως λένε, σε «Νερίτες» και «Ερτοπενίτες». «Δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να επιβραβεύσουμε τους μεν ούτε για να τιμωρήσουμε τους δε, αλλά για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ΕΡΤ αυτό που της αξίζει και που περιμένουν οι πολίτες από εκείνην». (Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την είχαν διαγράψει από το τηλεκοντρόλ τους» λένε στην «Κ»ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο επιδιώκουν «να έρθει η ΕΡΤ στον 21ο αιώνα».
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
Αναζωογόνηση
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ
Η ελπίδα της επανεκκίνησης
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
Ο τρελός χορός του Ερντογάν
ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
Ανησυχίες ναυάρχων
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ
Τι είναι οι άνθρωποι; Οι ιστορίες τους
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ
Δύο εμβληματικοί Γάλλοι σε θαλασσοθεραπεία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Αινιγματικές αντιφάσεις
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί αγαπάμε τις ήττες μας
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Από τα «μνημονιακά» στα «συστημικά» ΜΜΕ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ
Ρευστότητα, αλλά και νέα δεδομένα
ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η επόμενη ημέρα θέλει συνεργασία και σοβαρότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ
Η σημασία του οθωμανικού καναπέ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Θεωρείο (11/04/21)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ
Ραγιάδες, επί τέλους, ξυπνάτε!
ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ
Οι δύο όψεις της Ελλάδας
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
Τα προσφυγόπουλα και το «σύνδρομο παραίτησης»
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
Tο νέο ελπιδοφόρο υπόδειγμα Μπάιντεν
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Υποβολείο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ*
Οι ωμές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι
ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΛΑΣΤΟΥ
Ευσεβής πόθος
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ*
Οι απειθείς του ΑΠΘ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΣΕΛΙΚΗΣ*
Είναι δυνατή η ασφαλής αστυνόμευση;
ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ*
Κίνητρα για στράτευση νέων ανδρών και γυναικών
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣ*
Χαμένος στη μετάφραση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ
80 χρoνια πριν… 11-4-1941

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα σημείωσε, με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Καραΐβάζ ότι «αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών». 

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο παγκόσμιος εφοπλισμός έχασε, σήμερα, έναν από τους πρωταγωνιστές του και η ελληνική ναυτοσύνη θρηνεί τον κορυφαίο της καπετάνιο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για την απώλεια του Ιωάννη Αγγελικούση.


Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στην παγκόσμια ναυτιλία, με έργο και δράση που τον έφεραν για δεκαετίες στις πρώτες θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνει σε δήλωσή του για την απώλεια του εφοπλιστή ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Η ναυτιλία πενθεί έναν σπουδαίο Έλληνα» τονίζει.

Φωτ. INTIME NEWS.
ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19

Σε κινητοποίηση για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού των ηλικιών άνω των 60 ετών προχωράει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει μέρος προσωπικά στην προσπάθεια. Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, στις ηλικίες 60-64, μόλις το 47% είτε έχει κάνει μία δόση εμβολίου είτε έχει κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί.


metavoles-ston-tropo-fylaxis-dimosion-prosopon0
ΒΟΥΛΗ

Τη θεσμοθέτηση εντός των αμέσως προσεχών εβδομάδων ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία της αστυνομίας και τη φύλαξη προσώπων ή και εγκαταστάσεων που θεωρούνται στόχοι εγκληματικών και τρομοκρατικών ενεργειών προανήγγειλε χθες ο ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή.

Φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναμένεται να έχει στις 10:30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.