Σχοινάς: Θα γίνει διεξοδική έρευνα για το καταγγελθέν περιστατικό από τους New York Times
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η εγκαθίδρυση των απαιτούμενων υποδομών στα κράτη – μέλη θα επιτρέψει την διερεύνηση ανάλογων καταγγελιών και την απόδοση δικαιοσύνης όταν και όπου σημειώνονται παραβιάσεις.


Εκλογές – Τουρκία: Ποιο αποτέλεσμα πιστεύουν οι Ελληνες ότι θα ήταν καλύτερο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΕΡΕΥΝΑ

Αμφιθυμία εμπνέει στους Έλληνες το αποτέλεσμα των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου, σύμφωνα με πανελλαδική online έρευνα («People of Greece») που πραγματοποίησε η εταιρεία qed.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Τουρκία: Δρομολογείται ολοκληρωτικό «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας «έχει πια χάσει τον σκοπό της και δεν θα αντέξει», σύμφωνα με το προσχέδιο έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσιεύθηκε σήμερα. Στο ίδιο πλαίσιο, προτείνεται να εξευρεθεί ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο σχέσεων με την Αγκυρα.


Ελληνοτουρκικά, πέραν της γραμμής Μαζινό
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά την τελευταία περίοδο η Ελλάδα εξασφάλισε την αμυντική της θωράκιση. Το ίδιο είχε επιτύχει η Γαλλία προπολεμικά με τη “γραμμή Μαζινό”. Όταν, όμως, άρχισε η γερμανική επίθεση, οι συνθήκες του πολέμου είχαν αλλάξει· όσα είχαν ισχύσει κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν ξεπεραστεί.

ΥΠΕΞ για υπόθεση Μπελέρη: Η απόρριψη της έφεσης δεν συνάδει με το κράτος δικαίου
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.


Κυπριακό και ελληνοτουρκικά μεταξύ των θεμάτων στα οποία επιθυμεί να δει «θετικές εξελίξεις» το Βερολίνο
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συμπεριλαμβάνονται στα θέματα στα οποία το Βερολίνο επιθυμεί να δει «θετικές εξελίξεις» το προσεχές διάστημα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Επίκειται συνάντηση Κασκαρέλη με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας για την υπόθεση Μπελέρη
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Συνάντηση με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, αναμένεται να έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο.Συγχαρητήρια επιστολή Σακελλαροπούλου στον Ερντογάν
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιστολή αναφέρει ότι προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στη βάση του διεθνούς δικαίου, με στόχο τη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας, καθώς και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Συγχαρητήρια επιστολή Σαρμά στον Ερντογάν
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συνεχάρη με επιστολή του τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στο αξίωμα και ευχήθηκε ειρήνη και ευημερία στον τουρκικό λαό.«Αντιπυρική ζώνη» από ΗΠΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να προλάβει νέα ανάφλεξη του αντιαμερικανισμού του Ερντογάν.


Ελληνοτουρκικά: Επανεκκίνηση με Αγκυρα θέλει η Αθήνα
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνθήκες ταχείας –κατά το δυνατόν– διπλωματικής κινητοποίησης επιθυμεί η Αθήνα, προκειμένου να εγκατασταθεί απευθείας δίαυλος ανάμεσα στις ηγεσίες Ελλάδας και Τουρκίας, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθούν τα διαφαινόμενα αποτελέσματα.