Τραγωδία στα Τέμπη: Τέσσερις υπουργοί στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ

Με πρωτοβουλία της κυβερνώσας πλειοψηφίας, τελικώς, συγκαλείται το πρωί της προσεχούς Δευτέρας η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στον απόηχο της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων Δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΒΟΥΛΗ

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή κάθε τι που αφορά τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών – Αίτημα και για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Οξύτητα στη Βουλή παρά το βαρύ κλίμα
ΒΟΥΛΗ

«Ο σεβασμός στη μνήμη όσων μαρτύρησαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στα Τέμπη είναι το πρώτο και ύπατο καθήκον όλων μας», σημείωσε ο Κ. Τασούλας.


Βουλή: Σύγκρουση με έντονο εκλογικό άρωμα
ΒΟΥΛΗ

Σε πεδίο εκδήλωσης διαρκών συγκρούσεων με έντονο εκλογικό άρωμα έχει μετατραπεί το Κοινοβούλιο, καθώς πλησιάζει η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του χρόνου που θα στηθούν οι κάλπες.ΥΠΕΣ: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το σύστημα καινοτομίας στο Δημόσιο
ΒΟΥΛΗ

Για την καινοτομία στο Δημόσιο, εισάγονται ρυθμίσεις που ενθαρρύνουν τους φορείς να καινοτομούν, δημιουργούνται τα αναγκαία εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας ως προς την καινοτομία.


Τσίπρας: Υπό δίωξη ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του
ΒΟΥΛΗ

Για επιλογή της «βαρβαρότητας» έναντι του «πολιτισμού» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα Μουσεία, ενώ τόνισε πως ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του είναι «υπό δίωξη».


Νεκτάριος Σαντορινιός: Με ενός λεπτού σιγή τίμησε η Βουλή τη μνήμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
ΒΟΥΛΗ

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, παρά την προσωπική περιπέτεια που τον ταλαιπωρούσε, έβαζε πάνω από όλα το καθήκον του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Με «σηκωμένα τα μανίκια» στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ

Πλήρες πρόγραμμα νομοθετικού έργου στην Ολομέλεια. Διαμαρτυρίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον εντατικό ρυθμό επεξεργασίας νομοσχεδίων.

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μουσεία – Υψηλοί τόνοι για τις παραιτήσεις στο Εθνικό Θέατρο
ΒΟΥΛΗ

Στο επίκεντρο της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της αντιπολίτευσης βρέθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους καλλιτέχνες, με αφορμή τις παραιτήσεις καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου.