Γιαουρτόπαστα, φλογέρες ή μουστοκούλουρα; Τα ρετρό γλυκά «της γιαγιάς» αλλιώς!
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δοκιμάσαμε ασυνήθιστα γλυκά, με παραδοσιακές καταβολές αλλά πολλές νεωτεριστικές προσθήκες από τα χέρια της Σοφίας Συρίγου, μιας χαρισματικής γυναίκας που επιμένει πως η ζαχαροπλαστική είναι μια άσκηση προσαρμοστικότητας.


Γιαουρτόπαστα με καρύδα
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλύκισμα, που θυμίζει μεν mud cake, αλλά με υφή πολύ πιο κρεμώδη και με γεύση απείρως πιο πλούσια.


Σουπιές στιφάδο με το μελάνι τους
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.



Ποπ κορν με καραμέλα
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων στην πιο γλυκιά εκδοχή του που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη και μέλι.


Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.

Αρμένικα μαντί, ανοιχτά, με κιμά
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Τα αρμένικα μαντί, είναι ανοιχτά σαν βαρκούλες, με γέμιση κιμά. Απαιτούν υπομονή και χρόνο αποτελούν όμως ωραιότατη ιδέα για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι.


Το απόλυτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν έχει ψωμί, κρεμμύδι, μυρωδικά
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μόνο κιμά από βοδινό σιδηρόδρομο και μάλιστα περασμένο μία φορά από την κιμαδομηχανή χρειαζόμαστε για το πιο ρωμαλέο και στιβαρό μπιφτέκι που δοκιμάσαμε ποτέ. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.