Η συντάκτρια του Γαστρονόμου Μαρίνα Πετρίδου ζει και μεγάλωσε στην Καλλιθέα και απολαμβάνει όσο τίποτα να ξετρυπώνει τα γευστικά μυστικά της. Αυτά είναι τα 9 αγαπημένα της!
Η συντάκτρια του Γαστρονόμου Μαρίνα Πετρίδου ζει και μεγάλωσε στην Καλλιθέα και απολαμβάνει όσο τίποτα να ξετρυπώνει τα γευστικά μυστικά της. Αυτά είναι τα 9 αγαπημένα της!
Δοκιμάσαμε ασυνήθιστα γλυκά, με παραδοσιακές καταβολές αλλά πολλές νεωτεριστικές προσθήκες από τα χέρια της Σοφίας Συρίγου, μιας χαρισματικής γυναίκας που επιμένει πως η ζαχαροπλαστική είναι μια άσκηση προσαρμοστικότητας.
Με την ίδια συνταγή από το ‘66, το μητριαρχικό ψητοπωλείο της Ηλιούπολης σερβίρει μπιφτέκια με τραγανή κρούστα, χεράτες πατάτες και πέντε έξι ακόμα απλά και ωραία.
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι- παρότι ο καιρός μας κάνει νάζια- φτιάχνοντας υπέροχα, πολύχρωμα, δροσιστικά γλυκά με ζελέ.
Φίλοι του Γαστρονόμου μοιράζονται από ένα μυστικό τους και γράφουν για τα αγαπημένα τους, λιγότερο γνωστά, νόστιμα στέκια της Αθήνας.
Από τον Βόλο και την Τήνο ως τη Μονεμβασιά ταξίδεψε η ομάδα του Γαστρονόμου τον Μάιο, ενώ δεν άφησε ούτε και την Αθήνα «ήσυχη» χωρίς να δοκιμάσει προϊόντα και μαγαζιά.
Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλύκισμα, που θυμίζει μεν mud cake, αλλά με υφή πολύ πιο κρεμώδη και με γεύση απείρως πιο πλούσια.
Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.
Οι σουπιές και το μελάνι τους πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το γλυκοφάγωτο θαλασσινό στιφάδο που μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι.
Οι σεφ του Γαστρονόμου έχουν μοιραστεί μαζί μας μια ευρύτατη γκάμα συνταγών. Ποιές, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη αυτόν τον μήνα;
Θερινά κηπευτικά και φρούτα που είναι τώρα στα καλύτερά τους. Επίσης, ψάρια και θαλασσινά που είναι στον καιρό τους.
Οι ζωηρές ντομάτες προσθέτουν μια έκρηξη φρεσκάδας και πινελιάς στο χορταστικό πιάτο μανέστρας που μας περίσσεψε από χθες!
Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων στην πιο γλυκιά εκδοχή του που φτιάχνουμε με καστανή ζάχαρη και μέλι.
Δύο αγαπημένα γλυκά ενώθηκαν για να προκύψει ένα νέο: το τσίζκεϊκ ρεβανί, ένα θεϊκό ρεβανί γεμιστό με κρέμα τσιζκέικ, που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο και σιροπιάζεται.
Για παγωτό λουκούμι και σικάγο στη Μαβίλη ή για μπαγκλαντεσιανό street food στη Γερανίου; Οργώνουμε την πόλη με τις patinia.gr και πάμε μαζί στα αγαπημένα τους στέκια για φαγητό και ποτό.
Τα αρμένικα μαντί, είναι ανοιχτά σαν βαρκούλες, με γέμιση κιμά. Απαιτούν υπομονή και χρόνο αποτελούν όμως ωραιότατη ιδέα για μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι.
Το εμβληματικό τυρί της Βόρειας Ελλάδας μπαίνει σε ομελέτα και πίτα του τηγανιού, σε ζύμη για σπιτικά νιόκι, στο κλασικό πεϊνιρλί, αλλά και σε άλλες πλούσιες, ακαταμάχητες συνταγές, όπως οι πατάτες hash brown.
Μόνο κιμά από βοδινό σιδηρόδρομο και μάλιστα περασμένο μία φορά από την κιμαδομηχανή χρειαζόμαστε για το πιο ρωμαλέο και στιβαρό μπιφτέκι που δοκιμάσαμε ποτέ. Τη συνταγή μάς έδωσε ο σεφ-πατρόν του εστιατορίου Τηλέμαχος, στην Κηφισιά, Γιώργος Τσιλιγκίρης.
Οι Θεσσαλονικείς έχουν στενή σχέση με τη θάλασσα και εννιά στις δέκα φορές όταν βγουν για φαγητό, θα είναι για ψάρι. Δοκιμάζουμε τα αγαπημένα τους στέκια και προσυπογράφουμε.
Μεταμορφώνουμε το κοτόπουλο που έχει απομείνει σε ένα λαχταριστό σουφλέ με χρυσαφένια κρούστα.
Μια ελαφριά μακαρονάδα από αυτές που θες να τρως κάθε μέρα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι στη συνταγή δένει ωραία τα υλικά μεταξύ τους.
Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του τυριού!