Fredrick Tendong/Unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότεροι από 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παίζουν βιντεοπαιχνίδια είτε σε περιστασιακή είτε σε τακτική βάση, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Γης (7,8 δισεκατομμύρια) είναι «gamers», σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα διεθνών στατιστικών statista.com.


Πηγή φωτογραφίας: Samsung
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τη δυνατότητα οπτικής καθοδήγησης του χρήση με την χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) προς την κατεύθυνση που βρίσκεται το χαμένο αντικείμενο, μέσω της κάμερας του έξυπνου κινητού, δίνει το νέο έξυπνο κινητό τηλέφωνο Galaxy SmartTag+, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα από 23 Απριλίου και σε Κύπρο από τα τέλη Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από της Samsung.

REUTERS/Johanna Geron
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μετά τη διαρροή αρχείων 533 εκατ. ατόμων από το Facebook, εκ των οποίων πάνω από 600.000 είναι από την Ελλάδα, συνιστά, με ανακοίνωσή της, σε όσους «διατηρούν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να περιορίζουν τις πληροφορίες που διαμοιράζονται δημοσίως σε αυτά».


to-1o-idiotiko-diktyo-kinitis-stin-ellada-odigei-ton-emporiko-limena-peiraia-sto-mellon0
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη όλων των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όμως εκείνων που διαδραματίζουν έναν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην οικονομία και έχουν έναν ευρύτερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.Φωτ. Shutterstock
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μια άλλη μορφή που δημιουργείται με την τεχνητή νοημοσύνη και «αναδύεται» στο προσκήνιο, είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και πολύ πιο πιθανό να γίνει μια διαδεδομένη δύναμη στο Διαδίκτυο.

Reuters
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Google σχεδιάζει να σταματήσει να πουλά διαφημίσεις βασισμένες στην πλοήγηση των χρηστών σε άλλου ιστότοπους, προχωρώντας έτσι σε μία αλλαγή που αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στην ψηφιακή διαφημιστική βιομηχανία. 


REUTERS/Kacper Pempel/Illustration/File Photo
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε μια νέα λειτουργία, το «Super Follow», ποντάρει το Twitter, επιχειρώντας να αυξήσει τους ενεργούς χρήστες και να τονώσει τις πηγές εσόδων.

Φωτ. Shutterstock
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι διεθνείς γίγαντες της τεχνολογίας που έχουν παρουσία στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, έναν κώδικα ορθών πρακτικών που έχει στόχο να μειωθεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Φωτ. REUTERS
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Twitter ανακοίνωσε ότι στο τέλος του τετάρτου τριμήνου του 2020 έφθασε τους 192 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες, που μπορούν να δουν διαφημίσεις (monetizable daily active users-mDAU), κατά 26% περισσότερους σε σχέση με πριν ένα έτος.


Φωτ. Shutterstock
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ DOWNLOADS

H παγκόσμια τάση βάσει της οποίας εκτοξεύθηκε ο αριθμός των downloads των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων Signal και Telegram, ύστερα από την αλλαγή των όρων χρήσης του WhatsApp, καταγράφεται και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας SensorTower, που εξασφάλισε το moneyreview.gr, την περίοδο 4 έως 17 Ιανουαρίου, συγκριτικά με το διάστημα 21 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου, […]


oi-yperypsiles-tachytites-internet-thorakizoyn-tis-epicheiriseis-en-meso-pandimias0
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται ιδιαιτέρως τόσο από την ίδια την πανδημία, όσο και από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της, έχουν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό «όπλο» στη διάθεση τους