Η μέρα που γεννήθηκε το Ίντερνετ και άλλαξε η ζωή μας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Βρετανός προγραμματιστής σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς-Λι έχει επανειλημμένως ασκήσει πιέσεις και τελικά το δημιούργημά του, το World Wide Web, δίνεται – με τις ευλογίες των υψηλόβαθμων στελεχών του CERN – δωρεάν για χρήση στο ευρύ κοινό.

Μπορεί να παραχθεί κρέας στο διάστημα;
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα πρώτα τέτοια πειράματα παραγωγής κρέατος κυτταροκαλλιέργειας γίνονται σε αποστολή πυραύλου της SpaceX, όσο πίσω στη Γη, τα ερωτήματα που εγείρονται για τη μέθοδο είναι πολλά.

Σε έξαρση οι απάτες μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα: Τα 10 βήματα για να προστατευτούμε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μιλώντας στο kathimerini.gr, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, Κατερίνα Ψαρουδάκη, αναλύει τους νέους τρόπους απάτης online και δίνει κατανοητές συμβουλές προστασίας.


Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έρχονται οι «WhatsApp κοινότητες» – Τι αλλάζoυν στον τρόπο επικοινωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

«Με τις κοινότητες, δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επικοινωνούν όχι μόνο με στενούς φίλους, αλλά με όλες τις διαφορετικές κοινότητες στη ζωή τους», τόνισε ο επικεφαλής της Meta.Υπερηχητικές πτήσεις: H Κίνα μπαίνει δυναμικά στη μάχη της στρατόσφαιρας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σαγκάη – Νέα Υόρκη σε δύο ώρες με υπερηχητικό αεροσκάφος! Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα αεροπορικά ταξίδια – αστραπή έχει αναθερμανθεί, με την Κίνα να επενδύει εκατομμύρια στοχεύοντας στην πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης έως το 2030. Metaverse: Η πρώτη Fashion Week διοργανώνεται σε έναν τρισδιάστατο κόσμο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Decentraland διοργανώνει τη Metaverse Fashion Week, ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας με εικονικές επιδείξεις στις οποίες avatar βαδίζουν σε εικονικές πασαρέλες φορώντας ψηφιακές δημιουργίες.


Meta: Παρουσιάζει νέες λειτουργίες γονικής συναίνεσης στο Instagram
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Meta Platforms Inc. παρουσιάζει νέες λειτουργίες γονικής συναίνεσης στο Instagram που θα είναι διαθέσιμες σύντομα. Η εταιρεία θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στο Instagram.