Τεχνητή Νοημοσύνη: «Κίνδυνος αφανισμού της ανθρωπότητας» – Η προειδοποίηση από 350 ειδικούς
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Είναι η δεύτερη ανοιχτή επιστολή για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης το τελευταίο διάστημα, μετά την προειδοποίηση που υπέγραφαν τον Απρίλιο ο Ελον Μασκ, ειδικοί της ΑΙ και στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας.Ερικ Σμιντ: H τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να θέσει σε υπαρξιακό κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Σμιντ, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Google από το 2001 έως το 2011, δεν είχε σαφή άποψη για το πώς θα πρέπει να ρυθμιστεί η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «ευρύτερο ζήτημα για την κοινωνία».


Προσπαθώντας να πλουτίσουν με το ChatGPT
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σχεδόν κάθε οικονομική συμβούλη από το ChatGPT ανακυκλώνει στρατηγικές που είναι ευρέως γνωστές, λένε οι ειδικοί. Όμως κάποιοι δεν πτοούνται.Το «Φιλί» του Κλιμτ με… γάτες: Η Βιέννη επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη στα μουσεία της
ΠΟΛΗ

Το Vienna Tourist Board χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει αντίγραφα κλασικών αυστριακών έργων τέχνης, αντικαθιστώντας τους πρωταγωνιστές τους με τα αγαπημένα αιλουροειδή.


Γούντγουορντ – Μπερνστάιν: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει όρια», λένε οι θρυλικοί δημοσιογράφοι του Γουότεργκεϊτ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για την πτώση του Νίξον, τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο σήμερα και, φυσικά, τη ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης μίλησαν στο ΒΒC δύο θρύλοι της αμερικανικής δημοσιογραφίας, οι άνθρωποι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ , Καρλ Μπερνστάιν και Μπομπ Γούντγουορντ. 

Τεχνητή νοημοσύνη: Το 61% των Αμερικανών πιστεύει ότι απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Τομ Ολτμαν, κατέθεσε χθες ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την πιθανότητα κακής χρήσης αυτής της τεχνολογίας και ζήτησε την επιβολή ρυθμιστικών κανόνων.


Σημάδια ανθρώπινης σκέψης σε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης – Το πείραμα που δίχασε ειδικούς
MICROSOFT

Όταν οι επιστήμονες της Microsoft άρχισαν να πειραματίζονται με ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης πέρυσι, του ζήτησαν να λύσει έναν γρίφο που απαιτεί μια διαισθητική κατανόηση του φυσικού κόσμου.


Twitter: Η μάχη για νέους συνδρομητές και χρήματα απέναντι στους παλιούς «εχθρούς»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Λίντα Γιακαρίνο φημίζεται για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνει και άνθρωποι των ΜΜΕ την έχουν περιγράψει ως το «βελούδινο σφυρί». Οι αναλυτές, οι διαφημιστές και ο κλάδος ευρύτερα αναμένoυν το πώς θα εξελιχθεί η μεταξύ τους σχέση.