Μια σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας περιβαλλοντικής κατάστασης στην Ελλάδα και μια αναφορά στις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.
Μια σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας περιβαλλοντικής κατάστασης στην Ελλάδα και μια αναφορά στις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.
Η λίστα του ΠΑΚΟΕ με τις ακατάλληλες παραλίες της Αττικής προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ. Τι ισχύει με τις μετρήσεις υδάτων για την καταλληλότητα των παραλιών.
Οι σύγχρονες εταιρείες τόσο παγκοσμίως, όσο και στη χώρα μας, ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερο στις στρατηγικές ανάπτυξής τους κριτήρια ESG, ευθυγραμμιζόμενες με τους Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ αλλά και τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανήκει στις επιχειρήσεις που […]
Επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκαν σε μεθόδους CSI για την εξιχνίαση εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής μιλούν στην «Κ» για τη σημασία και τις δυσκολίες της εφαρμογής στην ελληνική ύπαιθρο.
Η λανθασμένη πεποίθηση πως η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος καλοκαιρίας αλλά και η έλλειψη σωστής εκπαίδευσης κάνουν τους πολίτες να υποβαθμίζουν τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ένα μωρό φώκιας Χαβάης απογαλακτίστηκε και απομακρύνθηκε από το σημείο γέννησής της, επιτρέποντας την εκ νέου πρόσβαση τουριστών σε δημοφιλή παραλία του νησιού.
Η παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής «σκοντάφτει» και υπονομεύεται από ένα θεμελιώδες πρόβλημα επικοινωνίας, εκτιμά ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
Τι λένε στην «Κ» για το βίντεο με τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι, ο ιχθυολόγος Γιάννης Κλαδάς και ο Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του «Γαστρονόμου».
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι συνεχιζόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλάζουν το κλίμα και τροποποιούν την ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος.
Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που συναντάμε στους δρόμους, τις αυλές και τους κήπους μας «εκπροσώπους» της άγριας ζωής. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε αλλά και να προστατευτούμε;
Εως και 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ίσως αναγκαστούν να μεταναστεύσουν σε πιο «δροσερά μέρη».
Με το 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπινο πληθυσμό της Ινδίας να διεκδικεί τη γη, οι βιολόγοι ανησυχούν ότι τα τσιτάχ δεν θα έχουν αρκετό χώρο για να περιπλανηθούν χωρίς να κινδυνεύουν από αρπακτικά ζώα ή ανθρώπους.
Ποια είναι η πρόοδος που έχει σημειωθεί 7 και πλέον χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού;
Τρία μικρά αρκουδάκια που είχαν εγκλωβιστεί σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα, απελευθερώθηκαν μετά την κινητοποίηση κρατικών φορέων και οργανώσεων.
Οι αχινοί στον κόλπο της Άκαμπα πεθαίνουν σε ρυθμούς ανησυχητικούς, κάτι που απειλεί τα πολύτιμα οικοσυστήματα κοραλλιογενών υφάλων της Ερυθράς Θάλασσας.
Κάποιες ώρες από την αναχώρηση από Μαρόκο με προορισμό την Πορτογαλία, το πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού μήκους 46 ποδών παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το πηδάλιο.
Τις τελευταίες δεκαετίες σε πολλές νησίδες έγινε απόβαση (επιδοτούμενων) αιγοπροβάτων. «Η επιδότηση είναι με το κεφάλι. Ετσι κάποιοι πήραν πλήθος κατσικιών και στη συνέχεια άφησαν τα ζώα πάνω σε μία νησίδα. Λύση φθηνή (…) φροντίδα μηδέν», λέει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών Αρχιπέλαγος.
Η παγκόσμια απώλεια άγριας ζωής είναι «σημαντικά πιο ανησυχητική» απ’ ό,τι εκτιμάτο έως τώρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που διαπίστωσε πως σχεδόν το ήμισυ των ειδών του πλανήτη βιώνουν ραγδαία μείωση πληθυσμών.
Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος έχουν αναδειχθεί σε ζητήματα πρώτης γραμμής την τελευταία δεκαετία, κάτι που πριν και πάνω απ’ όλα περνάει από την καθημερινότητά μας. Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές πρακτικές του καταναλωτή για την προστασία των φυσικών πόρων. Το Public και η MediaMarkt, συμμετέχοντας στον τρίτο […]
Μιλούν στην «Κ» η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου, και η υπεύθυνη θαλάσσιας βιοποικιλότητας της WWF Ελλάς, Αμαλία Αλμπερίνι.
To Εβερεστ χάνει χιόνι και γίνεται «ξηρό και βραχώδες», παρατήρησε ο κορυφαίος Βρετανός ορειβάτης Κέντον Κουλ, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα πραγματοποίησε την 17η ανάβασή του στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, αριθμός ρεκόρ για αλλοδαπό. Ο 49χρονος Κουλ, που σκαρφάλωσε τα 8.849 μέτρα του Εβερεστ για πρώτη φορά το 2004, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters λίγο […]
Μοιάζουν με μικροσκοπικά καγκουρό και -για τα πρότυπα των ανθρώπων- είναι φρικτοί γονείς. Ο ρόλος τους, όμως, είναι πολύ σημαντικός για το οικοσύστημα.