ΕΡΕΥΝΕΣ


Αστυνομικός στο τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της ΔΕΕ ανασυνθέτει την πορεία ενός drone που εμπλέκεται σε υπόθεση παρακολούθησης κρίσιμων υποδομών. (Φωτ. ΑΛΕΞΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ)
ΕΡΕΥΝΕΣ

Η πρόκληση του τεράστιου όγκου δεδομένων, ο σκόπελος της κρυπτογράφησης και τα ίχνη των δραστών. Η «Κ» επισκέπτεται τα εργαστήρια των πραγματογνωμόνων του τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.


Οταν ο Νικόλαος Κακαβελάκης μετακόμισε στην ορθόδοξη εκκλησία της Λυών το 2010, δεν φορούσε σχεδόν ποτέ ράσο και εθεωρείτο «μοντέρνος» ιερέας.
ΕΡΕΥΝΕΣ

Η απόπειρα δολοφονίας του Κρητικού ιερέα έφερε στο φως τη δεκαετή βαθιά κρίση που βιώνει η κοινότητα των ομογενών.i-epicheirisi-alkmini-tis-eyp-gia-tis-mko0
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιχειρησιακό κωδικό «Αλκμήνη», δάνειο όνομα από τη μητέρα του μυθολογικού ήρωα Ηρακλή, και με κεντρική στρατηγική εποπτεία, η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. διερεύνησαν, εν μέσω της κρίσης με τη γείτονα τον Αύγουστο, τον γκρίζο ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη διά θαλάσσης προώθηση από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο.

Στις 4/9/2015 τρεις άνθρωποι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πτέρυγα του ΨΝΑ.
ΕΡΕΥΝΕΣ

Το αποκαλούσαν «ήσυχο δωμάτιο». Βρισκόταν στο μέσον του διαδρόμου του κτιρίου ΠΡΟΚΑΤ 1, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Ηταν ένας παλιός τρίκλινος θάλαμος, με δικό του μπαλκόνι, ειδικά διαμορφωμένος για αποφυγή αυτοτραυματισμού. Στο παράθυρο είχαν τοποθετηθεί κάγκελα και μεταλλικό πλέγμα, οι τοίχοι είχαν επενδυθεί με αφρώδες υλικό πάχους 4 εκατοστών και αυτοσβενόμενη δερματίνη. Εκεί νοσηλευόταν ένας […]