17.04.2021 / 21:07
ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ
Στη συζήτηση που ανοίγει για τα εργασιακά θα ήταν λάθος να επικρατήσει το «όχι σε όλα».
Στη συζήτηση που ανοίγει για τα εργασιακά θα ήταν λάθος να επικρατήσει το «όχι σε όλα».
Στο ερώτημα «τι είναι όλος αυτός ο κόσμος που μαζεύεται στις πλατείες;» κυρίως τα Σαββατόβραδα, και «παρτάρει» χωρίς να υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση.
Σε πολλά διαφέρει ο Νίκος Δένδιας από τον Σαρλ Μισέλ. Ο μεν είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. Ο δε είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, άρα θεσμικά κατώτερος.
Δύσκολα μπορεί να ανιχνεύσει κάποιος πώς δημιουργούνται τα θέματα στον μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων, αυτά που περιγράφονται στα λαϊκά sites με τίτλους όπως «έπεσε το Twitter…» ή «γκρεμίστηκε το Facebook…».
Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει το Διαδίκτυο. Ενας αχανής χώρος στη διάθεση δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Τα κορωνοπάρτι, των οποίων γινόμαστε μάρτυρες όλο και συχνότερα τελευταία, δίνουν μια τρομακτική μα ρεαλιστική εικόνα για το πώς μια σημαντική μερίδα ανθρώπων του περιβάλλοντός μας ιεραρχεί τις προτεραιότητές της.
Εσωκομματικό αντίκτυπο στον ΣΥΡΙΖΑ είχε η παρουσία του Ν. Δένδια στην Αγκυρα, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διχάστηκε από τα όσα είπε ο ΥΠΕΞ.
Ο γενικός ενθουσιασμός που επικρατεί στην κοινή γνώμη, αλλά και μεταξύ σχολιαστών-αναλυτών, για τη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα ίσως να εκφράζει και ένα ελληνικό άχτι: ότι επί σειρά δεκαετιών ο Τούρκος «γαβγίζει» κι εμείς λουφάζουμε.
Φαίνεται πως είχαμε ανάγκη τη δυναμική στάση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
Η ευκολία με την οποία οργανώνεται ένας συναισθηματικός ορίζοντας, κάθε φορά που η Ακρόπολη έρχεται στον αφρό της δημοσιότητας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μας θυμίζει τη βαθιά καταγωγική εξάρτηση όλων ημών από την παρουσία του μνημείου, την άυλη παρακαταθήκη του, τη σχέση του με την εξέλιξη της νεότερης Αθήνας, τις χίλιες-δυο πραγματικές και μεταφορικές ερμηνείες του.
Οι άνθρωποι αλλάζουν συνέχεια. Αλλοι λίγο πιο γρήγορα, άλλοι πιο αργά. Κι εσείς που διαβάζετε δεν ήσασταν οι ίδιοι δέκα ή είκοσι χρόνια πριν. Σήμερα, εξάλλου, όλο και περισσότεροι ζούμε τη ζωή μας αφήνοντας γραπτά θραύσματα της προσωπικότητάς μας στο Ιντερνετ.
Iστορική ευκαιρία για την Ελλάδα να συμμετέχει στην επόμενη ψηφιακή και «πράσινη» επανάσταση που δίνει έμφαση στην ευθύνη.
Το τραγούδι που εκτελέστηκε ζωντανά στην εκπομπή «Φλερτ» της ΕΡΤ είναι σατιρικό.
Απαγορεύει στον κτηνίατρο, που έχει σπουδάσει για να μπορεί να απαλλάξει το ζώο από τον πόνο, να περιθάλψει άρρωστο ζώο συντροφιάς εάν το ζώο δεν έχει μικροτσίπ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Η αγγλική εκστρατεία εις Αβησσυνίαν έφθασεν ουσιαστικώς εις το τέρμα της, κατόπιν δε αιτήσεως του αρχηγού των εν Αβησσυνία ιταλικών δυνάμεων εδόθη άδεια εις ιταλικόν αεροπλάνον…
Το Ιστόρημα (www.istorima.org), το μεγαλύτερο εγχείρημα προφορικής ιστορίας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, μόλις ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι με το λανσάρισμα της επίσημης ιστοσελίδας του την περασμένη Δευτέρα.