«Η ψυχαναλυτική εργασία χρειάστηκε να σταματήσει –έστω για λίγο– ή να συνεχισθεί μέσω τηλεφώνου ή της οθόνης ενός υπολογιστή, εν απουσία του σώματος, πολύτιμου εργαλείου για την ανίχνευση και κατανόηση ασυνείδητων φαινομένων», λέει η Χαρά Καραμανωλάκη. (Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ)
12.04.2021 / 22:04 ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Χαρά Καραμανωλάκη, μιλάει στην «Κ».Ο καταξιωμένος ιολόγος Πίτερ Πιοτ είναι διευθυντής του London School of Hygiene and Tropical Medicine και επιστημονικός σύμβουλος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση της πανδημίας.
12.04.2021 / 21:05 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Πίτερ Πιοτ, θρυλική μορφή της Ιολογίας, διευθυντής του φημισμένου London School of Hygiene and Tropical Medicine και επιστημονικός σύμβουλος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλά στην «Κ».Οταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος βρήκαν το προσωπικό διχασμένο, όπως λένε, σε «Νερίτες» και «Ερτοπενίτες». «Δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να επιβραβεύσουμε τους μεν ούτε για να τιμωρήσουμε τους δε, αλλά για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ΕΡΤ αυτό που της αξίζει και που περιμένουν οι πολίτες από εκείνην». (Φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ)
11.04.2021 / 19:37 ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Την είχαν διαγράψει από το τηλεκοντρόλ τους» λένε στην «Κ»ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο επιδιώκουν «να έρθει η ΕΡΤ στον 21ο αιώνα».Το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και σίγουρα είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να ενσωματωθούν οι ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) στο ενεργειακό μείγμα, τονίζει η κ. Γκάλλι στην πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της συνέντευξη στην «Κ».


Η συμφωνία αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των κινήσεων που έχουν στόχο σημαντικές διαρθρωτικού τύπου αλλαγές στη δομή και στο επιχειρησιακό μοντέλο που χτίζουμε τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει ο κ. Β. Κουτεντάκης περιγράφοντας το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας.


Βασίλης Μπαλούρδος: Με την επιτυχία της εθελουσίας εξορθολογίζουμε το μισθολογικό κόστος και, μαζί με τις αλλαγές που έρχονται, διαμορφώνουμε ισχυρές προοπτικές κερδοφορίας από το 2023.
06.04.2021 / 20:58 ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Ολόκληρο το σχέδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποκαλύπτει ο αναπληρωτής διευθύνων και εντεταμένος σύμβουλος των ΕΛΤΑ Βασίλης Μπαλούρδος.«Η βασική αδυναμία που εξέθεσε η COVID-19 είναι ότι τα συστήματα μακροχρόνιας περίθαλψης σε πολλές χώρες δεν λειτουργούν», λέει ο κ. Γκραμπόφσκι.


i-agkyra-na-efarmosei-ti-symfonia-sto-prosfygiko0
05.04.2021 / 22:37 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Την ανάγκη η Aγκυρα να εφαρμόσει πλήρως την κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή της στην «Κ» η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Iλβα Γιόχανσον.poion-mporeis-simera-na-empisteytheis0
05.04.2021 / 22:35 ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

Η καθηγήτρια Ρέιτσελ Μπότσμαν μιλάει στην «Κ» για την τεράστια αλλαγή στην εμπιστοσύνη εξαιτίας των νέων τεχνολογιών.«Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό του ιατρικού προσωπικού, μεγαλύτερο του 75%», υπογραμμίζει ο κ. Θεμιστοκλέους.


Η Αθήνα από ψηλά, από την Ακρόπολη. «Ο δημόσιος τομέας πρέπει να θέτει τους κανόνες και να προστατεύει τον δημόσιο χώρο. Η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα δεν οδηγεί απαραίτητα στην αντίθετη κατεύθυνση», λέει ο Ρίκι Μπαρντέτ. (Φωτ. INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
29.03.2021 / 18:01 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Πώς επηρέασε τις πόλεις μας η πανδημία; Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και την εργασία ανέκοψαν τη συνεχιζόμενη μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων προς τις μεγαλουπόλεις;ΑΠΕ-ΜΠΕ
28.03.2021 / 09:50 ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προαναγγέλλοντας και νέα μέτρα για τον Απρίλιο, που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών.Προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια με τη στολή και τα παράσημα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας. Ελαιογραφία που αποδίδεται στον Γεράσιμο Πιτζαμάνο, π. 1819.
 Φωτ. ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση ζητημάτων ανταγωνιστικότητας είναι να ενθαρρυνθεί η έλευση περισσότερων παικτών και να αναπτυχθούν συνθήκες που να επιτρέψουν την ενσωμάτωση της απόκρισης της ζήτησης, τονίζει ο Αλέξις Παπαλεξόπουλος.


i-chagi-den-einai-i-veltisti-alla-isos-i-moni-lysi0
22.03.2021 / 22:25 ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρότι δεν είναι βέλτιστη λύση για καμία από τις δύο πλευρές, αποτελεί ίσως τον μόνο βιώσιμο δρόμο για ένα καλύτερο ελληνοτουρκικό μέλλον, αναφέρει στην «Κ» ο Οζγκιούρ Ουνλουχισαρτσικλί.i-pandimia-mas-vrike-eyalotoys0
22.03.2021 / 20:50 ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Ο καθηγητής Τοξικολογίας Αριστείδης Τσατσάκης και οι συνεργάτες του μιλούν για τις μολυσματικές δραστηριότητες του ανθρώπου.Ο κ. Μάριο Μόντι είναι πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.


«Τους κατηγορούμε για επίθεση, βιαιοπραγία, ψυχική οδύνη, συνωμοσία και έγκλημα μίσους, μέχρι και για τρομοκρατία», λέει ο κ. Ακαράς για τους φρουρούς του Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου οι ευθύνες επίσης ερευνώνται.  Φωτ. Voice of America via A.P.
22.03.2021 / 17:43 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

Ο δικηγόρος Ανδρέας Ακαράς μιλάει για την υπόθεση των βιαιοπραγιών από φρουρούς του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον το 2017.Εχουμε εξασφαλίσει άδεια δόμησης για το «Athens-3», το νέο κέντρο δεδομένων της εταιρείας που θα κατασκευαστεί στο Κορωπί. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε διάφορες επιλογές για την υλοποίηση καινούργιων data centers τόσο στην Αττική όσο και στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, επισημαίνει ο Απόστολος Κάκκος.
22.03.2021 / 17:21 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΕΒΕΓΚΟΣ

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix Απόστολος Κάκκος μιλάει στην «Κ» για τα καινούργια σχέδια της εταιρείας.Πρέπει να δώσουμε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις. Το οφείλουμε στους συνταξιούχους, τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.


ekdosi-syntaxeon-kai-apo-idiotes0
21.03.2021 / 14:14 NEWSROOM

Πιστοποιημένοι ιδιώτες, δικηγόροι και λογιστές μπαίνουν στη μάχη για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, νέων και εκκρεμών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.