Τι προκάλεσε τις σοβαρές ασθένειες του Μπετόβεν; DNA από τα μαλλιά του αποκαλύπτουν νέα στοιχεία
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σχεδόν δύο αιώνες μετά το θάνατό του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, οι επιστήμονες πήραν DNA από μερικές τρίχες των μαλλιών του, σε μία προσπάθεια να μάθουν περισσότερα για τα προβλήματα υγείας, αλλά και την απώλεια ακοής. 

Μάιλι Σάιρους: Επιστροφή στην κορυφή της λίστας Billboard Hot 100 με το «Flowers»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες -και έπειτα από έξι εβδομάδες στην κορυφή- βρέθηκε στη δεύτερη θέση, καθώς την πρώτη κατείχαν οι The Weeknd και Αριάνα Γκράντε με το τραγούδι τους «Die for You» και ο Μόργκαν Γουόλεν με το «Last Night».


Αφιέρωμα της ΚΟΘ στα θύματα των Τεμπών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δεν ματαιώνει τη σημερινή συναυλία της (Μέγαρο Μουσικής, 21.00), αλλά συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος αφιερώνοντας τη συναυλία «Συμφωνία της Ανοιξης» στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.


Επιτυχημένη συναυλία για τα ογδοντάχρονα της Κρατικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Στα καλύτερά της βρέθηκε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 3 Φεβρουαρίου. Η συναυλία με την οποία γιόρτασε τα ογδοηκοστά γενέθλιά της πραγματοποιήθηκε στη μόνιμη πλέον στέγη της, στην αίθουσα «Χρήστος Δ. Λαμπράκης», και υπήρξε από κάθε άποψη επιτυχημένη.


Spotify: Ο The Weeknd, πρώτος καλλιτέχνης που έφτασε τους 100 εκατ. μηνιαίους ακροατές στην πλατφόρμα
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το επίτευγμα έρχεται αμέσως μετά την κυκλοφορία του ρεμίξ στο τραγούδι «Die For You» σε συνεργασία με την Αριάνα Γκράντε, το οποίο βρίσκεται στην έβδομη θέση της λίστας του Billboard με τα 100 καλύτερα κομμάτια.