Ο δημιουργός του «The Crown» ανεβάζει θεατρική παράσταση με θέμα τους Ρώσους ολιγάρχες
ΘΕΑΤΡΟ

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς του Netflix «The Crown», Πίτερ Μόργκαν, πρόκειται να εξερευνήσει τον κόσμο των Ρώσων ολιγαρχών σε νέα θεατρική παράσταση στο θέατρο Almeida στο Λονδίνο.


Ενα θεατρικό «Γεύμα» με θέμα τη βία κατά των γυναικών
ΘΕΑΤΡΟ

Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, καλλιεργημένοι, επιτυχημένοι είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Παίζουν στο χρηματιστήριο, ξέρουν να ρισκάρουν και να επιβιώνουν.

Η «Όμικρον» πήγε θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ

Η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της «Ομικρον 2» χτύπησε και το θέατρο, που βιώνει για ακόμη μία φορά δυσκολίες.


Δράσεις εξωστρέφειας από το Εθνικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ

«Το θέατρο του επικού οράματος, του επικού σκοπού, της ανάκαμψης, της αποκατάστασης και της φροντίδας χρειάζεται νέες τελετουργίες. Δεν έχουμε ανάγκη να ψυχαγωγηθούμε. Εχουμε ανάγκη να συνευρεθούμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας Πίτερ Σέλαρς.


Η Σοφία Βγενοπούλου στην «Κ»: Δεν πρέπει να κοιμηθεί η σκέψη μας…
ΘΕΑΤΡΟ

Η Σοφία Βγενοπούλου με τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες και επιστημονικές της γνώσεις ξεκινάει την επαγρύπνηση από τις μικρότερες ηλικίες. Από τους εφήβους, εκεί όπου όλα ακόμα διαμορφώνονται. Συνομιλήσαμε μαζί της προτού ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τώρα που ανέβηκε η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο, όλα μοιάζουν προφητικά στη συζήτησή μας.