Το Φεστιβάλ Αθηνών θα προσπαθήσει φέτος να κερδίσει τον χαμένο χρόνο του περυσινού προγράμματος, που αναβλήθηκε σχεδόν στο σύνολό του.
ΘΕΑΤΡΟ

Διευρυμένο χρονικά και «παραστασιακά» σχεδιάζεται να είναι το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, από τον Ιούνιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021, με τις παραστάσεις της Επιδαύρου να επιμηκύνονται σε χρόνο και αριθμό.

H «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε live streaming από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (φωτ. stavros habakis).
ΘΕΑΤΡΟ

H «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε live streaming από την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. «Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο», λέει στην «Κ» ο Ι. Μιχαηλίδης.Ο «Ντον Τζοβάνι» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και παρουσιάζεται από σήμερα σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση από την GNO TV (nationalopera.gr/GNOTV). (Φωτ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΘΕΑΤΡΟ

Ξεκίνησε χθες η προβολή της μεγάλης όπερας του Μότσαρτ από το διαδικτυακό κανάλι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Ερι Κύργια.
ΘΕΑΤΡΟ

Την έμπειρη θεατρολόγο, μεταφράστρια και συνεργάτιδα πολλών δημιουργών της Ελλάδας και του εξωτερικού Ερι Κύργια όρισε χθες ως μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


ethniko-theatro-anakoinosi-akroasis-gia-tis-kalokairines-paragoges-toy0
ΘΕΑΤΡΟ

 Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δύο νέων καλοκαιρινών του παραγωγών που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε επιλεγμένες παραστάσεις στην Ελλάδα, διοργανώνει δύο ακροάσεις για τη στελέχωση των χορών (ανδρικού στην πρώτη παραγωγή – γυναικείου στη δεύτερη παραγωγή).