Παραστάσεις το καλοκαίρι μπορούμε να δούμε σε πολλούς προορισμούς της χώρας, όμως στη Μήλο έχει σημασία ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου βάζει γερά θεμέλια.
Παραστάσεις το καλοκαίρι μπορούμε να δούμε σε πολλούς προορισμούς της χώρας, όμως στη Μήλο έχει σημασία ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου βάζει γερά θεμέλια.
Παράσταση με κείμενα του Παντελή Μπουκάλα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου παρουσίασε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Γ. Μόσχος.
Ο – υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς του Netflix «The Crown», Πίτερ Μόργκαν, πρόκειται να εξερευνήσει τον κόσμο των Ρώσων ολιγαρχών σε νέα θεατρική παράσταση στο θέατρο Almeida στο Λονδίνο.
«Η παράσταση “Αλμυρή Ερημος” δεν αφορά μόνο τη Μικρά Ασία, είναι σαν ένα μουσείο της ιστορίας του πολέμου γενικότερα», λένε οι δύο ηθοποιοί.
Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, καλλιεργημένοι, επιτυχημένοι είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Παίζουν στο χρηματιστήριο, ξέρουν να ρισκάρουν και να επιβιώνουν.
Το «νέο αίμα» της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου «Πορεία».
«Ο Αυτόχειρ!» του Νικολάι Ερντμαν, στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του θεάτρου Ρεξ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μιλάει στην «Κ» για το έργο «Ο Αυτόχειρ!» που σκηνοθετεί στο Εθνικό.
Το «Πονηρό πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Μιλάει στην «Κ» ο Κρις Κούπερ, θεατράνθρωπος, δάσκαλος και πολυγραφότατος συγγραφέας.
Η σκηνοθέτις Ελενα Μαυρίδου μιλάει για τη θεατρική «Πτέρυγα» και την ανομολόγητη εμπειρία της κύησης.
«Στο θέατρο είμαστε παραμυθάδες. Διηγούμαστε μια ιστορία και δίνουμε χώρο στον θεατή να πλάσει τις δικές του εικόνες», λέει ο σκηνοθέτης Νίκος Δεντάκης.
Η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της «Ομικρον 2» χτύπησε και το θέατρο, που βιώνει για ακόμη μία φορά δυσκολίες.
Ο Μανώλης Μαυροματάκης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, το πώς έγινε ηθοποιός και τον «ομορφάντρα» που τον κυνηγά ακόμη.
Το κλασικό έργο «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα στο «Υπόγειο» του Θεάτρου Τέχνης.
Το νέο έργο του Μ. Βιρβιδάκη αποτελεί ακτινογραφία της ελληνικής περιφέρειας με τα πολλά και ποικίλα αδιέξοδά της.
«Το θέατρο του επικού οράματος, του επικού σκοπού, της ανάκαμψης, της αποκατάστασης και της φροντίδας χρειάζεται νέες τελετουργίες. Δεν έχουμε ανάγκη να ψυχαγωγηθούμε. Εχουμε ανάγκη να συνευρεθούμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας Πίτερ Σέλαρς.
Η Μ. Πανουργιά σκηνοθετεί Σαίξπηρ. Στο «Τρωίλος και Χρυσηίδα» οι ήρωες έχουν «αναποδογυριστεί» και μεταμορφωθεί απλώς σε καθάρματα, αναφέρει η σκηνοθέτις.
Η Σοφία Βγενοπούλου με τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες και επιστημονικές της γνώσεις ξεκινάει την επαγρύπνηση από τις μικρότερες ηλικίες. Από τους εφήβους, εκεί όπου όλα ακόμα διαμορφώνονται. Συνομιλήσαμε μαζί της προτού ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τώρα που ανέβηκε η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο, όλα μοιάζουν προφητικά στη συζήτησή μας.
Η Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Τειρεσία, που εμφανίζεται άλλοτε ως άνδρας και άλλοτε ως γυναίκα.