Η εικαστική επανάληψη που έγινε θεσμός
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

To νησί του Πόρου δεν αποτελεί την κοσμοπολίτικη βάση των μεγάλων dealer της τέχνης, ούτε φιλοξενεί τόσο πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όσο άλλα νησιά της «γειτονιάς» του.


Στα ονειρικά τοπία της φαντασίας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο ονειρικός κόσμος του Νίκου Αγγελίδη παρουσιάζεται στην γκαλερί Σκουφά ορίζοντας μια νέα αφετηρία για τον ζωγράφο. Παρότι η θεματολογία του παραμένει οικεία και αναγνωρίσιμη, η θέαση των έργων του, ζωγραφική με εμβόλιμες αριστοτεχνικές κατασκευές, οδηγεί σε έναν τόπο μεγαλύτερης ελευθερίας.


Εφυγε από τη ζωή ο εννοιολογικός καλλιτέχνης Ιλια Καμπακόφ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο Ιλια Καμπακόφ πρόλαβε να χαρεί, έστω από μακριά, την «άφιξη» του πλοίου στη Θεσσαλονίκη. Η προχωρημένη ηλικία του δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο «καλωσόρισμα». Ηταν όμως εκεί η σύζυγός του, Εμίλια Καμπακόφ, για να ανεβάσει τα πανιά του ζωγραφισμένα από μαθητές της χώρας μας, στο πλοίο-έργο ζωής του ζεύγους, με το οποίο ονειρεύτηκαν έναν κόσμο ιδανικό για όλα τα παιδιά του κόσμου.


Εκπληξη για τον χαμένο Εγγονόπουλο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τακτική ανοιξιάτικη δημοπρασία Greek Sales του οίκου Bonhams, με πωλήσεις που έφτασαν το 85% των έργων και τζίρο 3.700.000 ευρώ.
Το «El Gran Espectaculo» του Ζαν Μισέλ-Μπασκιά πωλήθηκε έναντι 67 εκατ. δολαρίων
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το έργο του Μπασκιά ήταν στην προσωπική συλλογή του Γκαραβάνι για 18 χρόνια και είχε παρουσιαστεί σε τεύχος του 2010 του Vanity Fair. Ο Ιταλός μεγιστάνας της μόδας φωτογραφήθηκε καθισμένος μπροστά στον πίνακα.Ο ξεχωριστός Φιλόλαος Τλούπας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του χαρισματικού γλύπτη (και ολιστικού δημιουργού) Φιλολάου Τλούπα (1923-2010) τιμώνται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λάρισα, ως ένα χρέος που εκπληρώνεται σταδιακά.