Ιερώνυμος Μπος: Η κληρονομιά του «δασκάλου»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βουδαπέστης παρουσιάζει τον σπουδαίο Ολλανδό δάσκαλο Ιερώνυμο Μπος σε μια εμβληματική έκθεση, που είναι παράλληλα μία από τις σημαντικότερες στον διεθνή μουσειακό κόσμο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η έκθεση «Between Hell and Paradise.

«Frida Kahlo: Wings to fly»: Με τα φτερά της τέχνης της
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες εκθέσεις, με τίτλο «Frida Kahlo: Wings to fly», παρουσιάζεται στη Μαδρίτη, στο «Σπίτι του Μεξικού» (Fundación Casa de México) με 31 πρωτότυπα έργα και 91 φωτογραφίες της Κάλο. Η έκθεση εξερευνά την καλλιτεχνική παραγωγή της Μεξικανής ζωγράφου, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά της. Πρόκειται για μια γυναίκα που συνέβαλε με […]


Το ατελιέ, χώρος δημιουργίας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το ατελιέ του καλλιτέχνη, ο προσωπικός του χώρος, είναι συνήθως αποκαλυπτικός της «κουζίνας» όπου συντελείται η δημιουργία. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη δυναμική χάρη στις συνδηλώσεις του – τόπος ελευθερίας, σύλληψης και γέννησης νέων ιδεών.
Όλη η Ιταλία σε διακόσιες φωτογραφίες
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο «Το βλέμμα ως τέχνη» εγκαινιάστηκε χθες στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης του 21ου Αιώνα MAXXI (MAXXI National Museum of 21st Century Art).Μπιενάλε: Γυναίκες καλλιτέχνιδες και έμφυλες αφηγήσεις κερδίζουν τη Βενετία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η 59η Μπιενάλε της Βενετίας επιβεβαίωσε και με τα βραβεία της την έμπρακτη υποστήριξη στις γυναίκες δημιουργούς, κάτι που εξαρχής είχε δηλώσει και σχεδιάσει η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, Τσετσίλια Αλεμάνι.


Όταν το κόκκινο γίνεται χειρονομία τέχνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μια πράξη της καρδιάς, που πηγάζει από τα συναισθήματα που γεννά η τέχνη αλλά και η σχέση με τους καλλιτέχνες, είναι η συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης της Φλωρίκας Κυριακοπούλου (FKP Collection).

Η δωρεά των δύο ηπείρων
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος δωρίζει 350 έργα σε τέσσερα μεγάλα μουσεία στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.