Η ιατρική ομάδα με τον δήμαρχο Β. Μαράκη.
ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

«Οταν με το καλό ανοίξει ο τουρισμός, στις 15 Μαΐου, εμείς θα είμαστε όλοι έτοιμοι, εμβολιασμένοι», λένε οι κάτοικοι της Σικίνου, που πήραν την πρώτη δόση το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα λάβουν τη δεύτερη κοντά στο Πάσχα.


Οι διάσημες σιδερένιες μπάλες του παιχνιδιού (φωτογραφίες NIKOS KOKKALIAS).
ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

Πηγαίνοντας να συναντήσω στην Πνύκα το λευκό άλογο με το όνομα Μάκης και τον τελευταίο αμαξά της Αθήνας Γιώργο Σταυρίδη (στα προσεχώς της Κυριακής), έπεσε το μάτι μου σε κάτι ανορθόδοξο για τα ελληνικά δεδομένα. Στο δασάκι του Λουμπαρδιάρη τρεις άνδρες έπαιζαν πετάνκ.


Το τιμητικό άγημα, αποτελούμενο από 18 ευζώνους (φωτ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ).
ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

Σε ειδικές περιστάσεις, όπως η χθεσινή επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση, θα ορκιζόταν κανείς πως ακόμη και ο καιρός υπακούει μεταφυσικά σε μια άνωθεν «σκηνοθεσία». Οσο διήρκεσε η παρέλαση, άρματα και στολές ακτινοβολούσαν κάτω από το φως του αττικού ήλιου. Μόλις ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλλης Καμίλα, πέρασαν […]

Ο Σπύρος Κοντογιάννης μπροστά στο κατάστημά του.
ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας; Ερχόταν συχνά και του καρφώναμε μια γαρδένια στο πέτο. Το ίδιο και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Μετά την εμφάνισή του στο νυχτερινό μαγαζί, περνούσε και αγόραζε τσιντόνιες. Βλέπετε, τότε τα ανθοπωλεία του Συντάγματος λειτουργούσαν σχεδόν όλο το 24ωρο.