Η Αγκαθα Κρίστι «καθαρίζεται»
ΒΙΒΛΙΟ

Tην είδηση πως αρκετά από τα μυθιστορήματα της Αγκαθα Κρίστι έχουν πλέον «διορθωθεί», προκειμένου να αφαιρεθούν προσβλητικά γλωσσικά στοιχεία από τις προσεχείς επανεκδόσεις τους, μετέδωσε πρόσφατα η βρετανική Telegraph.

Αγκαθα Κρίστι: Τα κλασικά της μυθιστορήματα «ξαναγράφονται» για λόγους πολιτικής ορθότητας
ΒΙΒΛΙΟ

Τα μυθιστορήματα της Αγκαθα Κρίστι «διορθώνονται», για να αφαιρεθούν «ρατσιστικές αναφορές και άλλες προσβλητικές εκφράσεις». Η λέξη native (ιθαγενής) μετατρέπεται σε local (ντόπιος), η λέξη nigger (νέγρος) αφαιρείται εντελώς, μια «τσιγγάνα» γίνεται «νεαρή γυναίκα», ενώ απαλείφονται αναφορές σε εθνότητες και φυλές.500 Λέξεις με τον Πασχάλη Λαμπαρδή
ΒΙΒΛΙΟ

Το νέο του μυθιστόρημα «Πρόβα ζωής» (εκδ. Αρμός) εστιάζεται στην απελευθέρωση του ατόμου από τις φυλακές της παιδικής του ηλικίας.Ελλιπής πιστοποίηση
ΒΙΒΛΙΟ

Θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχει πιο πληκτικός χώρος από ένα συμβολαιογραφικό γραφείο. Η Βίκυ Τσελεπίδου έχει ωστόσο άλλη γνώμη.


Μια μητέρα στοιχειώνει τα ποιήματα
ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάζουμε συχνά για τη «δύναμη των λέξεων» ενός ποιήματος και στοιχηματίζω ότι, πριν καλά καλά εγγραφεί στη συνείδησή μας, η διατύπωση αυτή ανακυκλώνεται στον κάδο της κοινοτοπίας της.


500 Λέξεις με τον Χρήστο Νάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Χρήστος Νάκης γεννήθηκε το 1966. Εργάζεται στον χώρο της Πληροφορικής. Από το 2005 συμμετέχει συστηματικά ως εθελοντής στον χώρο της αστεγίας και στο προσφυγικό μέσω φορέα που δημιούργησε.

Φιλίπο Μπερναντίνι: Κλέφτης του πάθους
ΒΙΒΛΙΟ

Κλέφτηςτου πάθους Από ένα «φλογερό πάθος» να νιώσει σαν ένας επαγγελματίας εκδότης ισχυρίζεται ότι διακατεχόταν ο Ιταλός Φιλίπο Μπερναντίνι, ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως ατζέντη και εκδότη σε συγγραφείς προκειμένου να αποκτήσει τα χειρόγραφα των νέων βιβλίων τους πριν αυτά εκδοθούν.

Εφυγε απο τη ζωή ο νομπελίστας Κενζαμπούρο Οε
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Κενζαμπούρο Οε, ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους της μεταπολεμικής Ιαπωνίας, ο δεύτερος Ιάπωνας με Νομπέλ Λογοτεχνίας μετά τον Γιασουνάρι Καβαμπάτα, πέθανε στις 3 Μαρτίου, σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με τους εκδότες του.