Οι δύο στοχαστές αποδύονται σε μία κοπιώδη προσπάθεια συγκερασμού αξιώσεων που γεννούν αναμφίβολα εντάσεις.
Οι δύο στοχαστές αποδύονται σε μία κοπιώδη προσπάθεια συγκερασμού αξιώσεων που γεννούν αναμφίβολα εντάσεις.
Tην είδηση πως αρκετά από τα μυθιστορήματα της Αγκαθα Κρίστι έχουν πλέον «διορθωθεί», προκειμένου να αφαιρεθούν προσβλητικά γλωσσικά στοιχεία από τις προσεχείς επανεκδόσεις τους, μετέδωσε πρόσφατα η βρετανική Telegraph.
Ο Γιώργος Τούλας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ με ειδίκευση στα ΜΜΕ.
Τα μυθιστορήματα της Αγκαθα Κρίστι «διορθώνονται», για να αφαιρεθούν «ρατσιστικές αναφορές και άλλες προσβλητικές εκφράσεις». Η λέξη native (ιθαγενής) μετατρέπεται σε local (ντόπιος), η λέξη nigger (νέγρος) αφαιρείται εντελώς, μια «τσιγγάνα» γίνεται «νεαρή γυναίκα», ενώ απαλείφονται αναφορές σε εθνότητες και φυλές.
Η ιστορία πειρατικής δράσης του Ιουλίου Βερν (1884) έγινε γκράφικ νόβελ από τις εκδόσεις «Μικρός Ηρως».
Επιστήμονες και εκδότες μιλούν στην «Κ» για την αναπτυσσόμενη αγορά βιβλίων αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας.
Ο μικρός Τόνυ φοβάται να πάει στο σχολείο. Είχε ένα ατύχημα και από τότε κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Και τα παιδιά τον κοιτάζουν περίεργα.
Τα ημερολόγια των πολεμικών πλοίων «Λεωνίδας» και «Θεμιστοκλής» του 1826.
Το νέο του μυθιστόρημα «Πρόβα ζωής» (εκδ. Αρμός) εστιάζεται στην απελευθέρωση του ατόμου από τις φυλακές της παιδικής του ηλικίας.
Θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχει πιο πληκτικός χώρος από ένα συμβολαιογραφικό γραφείο. Η Βίκυ Τσελεπίδου έχει ωστόσο άλλη γνώμη.
Ο Γερμανός ιστορικός Ράινερ Τσίτελμαν μιλάει στην «Κ» υπέρ του καπιταλισμού.
Ο… «ανεπίσημος» βιογράφος του περιγράφει στην «Κ» τις ρωγμές και τις αντιφάσεις του διάσημου συγγραφέα.
Ξενάγηση της «Κ» στην έκθεση για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Αλκης Ζέη.
Διαβάζουμε συχνά για τη «δύναμη των λέξεων» ενός ποιήματος και στοιχηματίζω ότι, πριν καλά καλά εγγραφεί στη συνείδησή μας, η διατύπωση αυτή ανακυκλώνεται στον κάδο της κοινοτοπίας της.
Ο Χρήστος Νάκης γεννήθηκε το 1966. Εργάζεται στον χώρο της Πληροφορικής. Από το 2005 συμμετέχει συστηματικά ως εθελοντής στον χώρο της αστεγίας και στο προσφυγικό μέσω φορέα που δημιούργησε.
Κλέφτηςτου πάθους Από ένα «φλογερό πάθος» να νιώσει σαν ένας επαγγελματίας εκδότης ισχυρίζεται ότι διακατεχόταν ο Ιταλός Φιλίπο Μπερναντίνι, ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως ατζέντη και εκδότη σε συγγραφείς προκειμένου να αποκτήσει τα χειρόγραφα των νέων βιβλίων τους πριν αυτά εκδοθούν.
Ο Κενζαμπούρο Οε, ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους της μεταπολεμικής Ιαπωνίας, ο δεύτερος Ιάπωνας με Νομπέλ Λογοτεχνίας μετά τον Γιασουνάρι Καβαμπάτα, πέθανε στις 3 Μαρτίου, σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με τους εκδότες του.
Το 1994 χάρισε στη χώρα του το δεύτερο Νόμπελ Λογοτεχνίας με βιβλία για τη φρίκη του πολέμου και τον ανάπηρο γιο του.