ΒΙΒΛΙΟ

Ενας παθιασμένος αναγνώστης

gkkt_07_2010_page_1_image_0001 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οπως κάθε τέχνη, έτσι και η ανάγνωση έχει τις μεθόδους και τους περιορισμούς της, τους κανόνες και τους δασκάλους της, τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, ώστε συχνά ο απλός αναγνώστης απορεί πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν απόψεις σε τέτοιο βαθμό αντιτιθέμενες για μια τόσο φυσική λειτουργία, όπως είναι το διάβασμα ενός βιβλίου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Φέρμελη», μια νέα ματιά στην ιστορία των Ευζώνων

18evzonas1908 ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εύζωνες (από ευ + ζώννυμι, καλά ζωσμένος). Ισχυρός ο συμβολισμός, αλλά περιορισμένη η γνώση του κοινού. Η εικαστικός Λίζα Πενθερουδάκη παρουσίασε πρόσφατα σε δημόσια εκδήλωση μια νέα πρωτοβουλία με αντικείμενο, έμπνευση και αφετηρία τους Εύζωνες.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι «λύκοι» του ελληνικού ροκ

18s15okf ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τα Μωρά στη Φωτιά μελοποιούν Ελύτη στην πιο ώριμη φάση της πορείας τους. 30 χρόνια μετά, δεν έχουν χάσει το άγριο πάθος τους να παράγουν μουσική με νέα τραγούδια για τον τελευταίο τους δίσκο, «Το χρυσό κλειδί».

ΑΤΖΕΝΤΑ Ξένη δημοσίευση

Το «Πέρα από τα Σύνορα» ταξιδεύει στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας

beyondborders

Μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου του Γιορκ, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο 27-31 Οκτωβρίου 2019 όπου και θα προβάλει τις βραβευμένες ταινίες της φετινής διοργάνωσης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενα προσωπικό ταξίδι

gkat_14_1810_page_1_image_0026

Tην τέταρτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Irrationalities», την οποία ηχογράφησε με ένα μικρό μουσικό σχήμα (piano trio) και συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Eυρωπαίους μουσικούς, τον πιανίστα Kristjan Randalu από την Εσθονία και τον κρουστό και ντράμερ Bodek Janke από την Πολωνία, παρουσιάζει ο Πέτρος Κλαμπάνης σήμερα το βράδυ στο Gazarte.

ΒΙΒΛΙΟ

Η εξωτική Ινδία με την πένα του Κίπλινγκ

untitled-1 ΕΥΗ ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ

Πνευματικές αναζητήσεις και παιχνίδια κατασκόπων σε ένα διαχρονικό έργο. Ο Λάμα και ο Κιμ ακολουθούν τον Μεγάλο Κεντρικό Δρόμο προχωρώντας από Βορρά προς Νότο, κατά μήκος της πεδιάδας του ποταμού Γάγγη.

Περισσότερα