Για αερόμπικ στο Λούβρο

Το ντεμπούτο της συγκεκριμένης προσωρινής πρωτοβουλίας γίνεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Τρέξτε στο Λούβρο» και καλεί το κοινό του διάσημου εθνικού μουσείου της Γαλλίας να κάνει ακριβώς αυτό: να δηλώσει συμμετοχή σε συνεδρίες γιόγκα και χορού στο πλαίσιο της έκθεσης «Ολυμπισμός: Μοντέρνα επινόηση, Αρχαία κληρονομιά».

Το ντεμπούτο της συγκεκριμένης προσωρινής πρωτοβουλίας γίνεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στα τέλη Ιουλίου, και αποτελεί μια συνεργασία με τον χορευτή Μεντί Κερκούς και την εταιρεία δημιουργικής χορογραφίας, EMKA Dance Project. Μια ομάδα επτά επαγγελματιών της κίνησης θα καθοδηγούν συνεδρίες ντίσκο, χορού, γιόγκα και αεροβικής γυμναστικής που θα πραγματοποιούνται νωρίς το πρωί πριν ανοίξει το μουσείο για τους επισκέπτες. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στην πτέρυγα Ρισελιέ του Λούβρου, γεμάτη αρχαιότητες της Μεσοποταμίας και στην πτέρυγα Sully, που φιλοξενεί την Αφροδίτη της Μήλου και έργα της αρχαίας ελληνικής και αιγυπτιακής τέχνης.

Για αερόμπικ στο Λούβρο-1
Ασκήσεις γιόγκα υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγαλμάτων.

Οσοι αγοράζουν εισιτήρια για τις συνεδρίες γυμναστικής έχουν δωρεάν το προνόμιο επανεισόδου στο Λούβρο για την έκθεση του «Ολυμπισμού» και σε άλλες αίθουσες επίσης. Αν και το πρόγραμμα γυμναστικής ολοκληρώνεται τον Μάιο, η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και περιγράφει λεπτομερώς την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 19ου αιώνα στην Αθήνα και τις επιρροές από τις αρχαίες καταβολές του θεσμού, ενώ υπερηφανεύεται για την επίδειξη του «Bréal’s Cup» – του ασημένιου κυπέλλου, γαλλικού σχεδιασμού, που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη, νικητή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Μαραθώνιο του 1896.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT