Τα γαλλικά ΜΜΕ για τη χθεσινή τελετή παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας

Τα γαλλικά ΜΜΕ για τη χθεσινή τελετή παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού υπενθύμισε ότι θα είναι οι πρώτοι «οικολογικοί και αποκεντρωμένοι» Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία, με εκδηλώσεις σε 73 κοινότητες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των γαλλικών ΜΜΕ αναφέρεται στη χθεσινή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά την οποία η Ελλάδα παρέδωσε την Ολυμπιακή φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η εφημερίδα Le Monde σε δημοσίευμά της με τίτλο «Παρίσι 2024: Στην Αθήνα, ο Τόνι Εστανγκουέ παραλαμβάνει την Ολυμπιακή φλόγα για τη Γαλλία» αναφέρει ότι η Ελλάδα παρέδωσε και τυπικά στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την Αθήνα, όπου ταξίδεψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε έντεκα ημέρες, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτό το Στάδιο» και υπενθύμισε «την πολυεπίπεδη συνεργασία της Γαλλίας με την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην αποστολή δεκατριών Ελλήνων αστυνομικών στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στις διευκολύνσεις της Γαλλίας σε ζητήματα που αφορούν τις προπονήσεις των ελληνικών ομάδων.

Η Αμελί Ουντεά-Καστερά εξέφρασε την ελπίδα «αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να στείλουν παγκόσμιο μήνυμα γύρω από τις αξίες της ειρήνης και της φιλίας» και υπενθύμισε ότι θα είναι οι πρώτοι «οικολογικοί και αποκεντρωμένοι» στην ιστορία, με εκδηλώσεις σε 73 κοινότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT