Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για γονείς και παιδιά είναι η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κηλαηδόνη «Τα γενέθλια της Ριρίκας» από τις εκδόσεις Πατάκη. Για τα γενέθλια, η Μαρία Κηλαηδόνη μαζί με την κιθάρα της θα στήσει μια γιορτή με μουσική, τραγούδι και αυτοσχεδιασμούς. Βιβλιοπωλείο Λεμόνι, Ηρακλειδών 22, Θησείο, στις 12.00.

Με ένα αφιέρωμα στη… Βιέννη εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και το κουαρτέτο εγχόρδων τετART-on (Μόρφω Παπαδημητρίου βιολί, Κώστας Καραγεωργόπουλος βιολί, Αλέξανδρος Παπανικολάου βιόλα, Ηβη Παπαθανασίου βιολοντσέλο) θα ερμηνεύσουν έργα των Μπετόβεν, Περτ και Μπρούκνερ, εισάγοντάς μας στη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας. Μεγάλη Δευτέρα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στις 20.30.

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 27 Απριλίου, διοργανώνεται ημερίδα από το Ερευνητικό Δίκτυο για το Εργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Ιχνη αιωνιότητας». Στόχος της ημερίδας είναι να συναντηθούν ερευνητές και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς και φίλοι και η οικογένειά του σε μια παραγωγική διαδικασία. Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» – Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, στις 12.00.

Ενα χρόνο πριν από τον θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, το 1895, δημοσιεύθηκε το διήγημα «Μοσκώβ-Σελήμ». Με αυτό το έργο θα κλείσουν τον φετινό τους κύκλο οι Παραβάσεις, τα θεατρικά αναλόγια του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την Αννα Κοκκίνου να συνεργάζεται με τον μουσικό Νίκο Βελιώτη σε μια σκηνική ανάγνωσή του. Κυριακή 28 Απριλίου, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, στις 20.00.

Εναν αρχιτεκτονικό περίπατο διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, με σημείο αναφοράς το βιβλίο «Γρίφοι για την Αθήνα» της Τόνιας Καφετζάκη σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή. Ο περίπατος –με δωρεάν συμμετοχή– θα ξεκινήσει από τη Στοά Σπυρομήλιου και θα κατευθυνθεί προς την Πλάκα. Με κράτηση θέσης, στις 10.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή