zabbos

Γιώργος Ζαββός στην «Κ»: Να ξαναγίνουν οι τράπεζες μοχλός ανάπτυξης

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Μια αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, είναι η επιδίωξη του νέου υφυπουργού Οικονομικών, αρμοδίου για τις τράπεζες, Γιώργου Ζαββού, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Κ».

gkka_12_1407_page_1_image_0001

Γιάννης Στουρνάρας στην «Κ»: Προσπάθησαν να με εξοντώσουν

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Για το περιθώριο συμβιβαστικής λύσης ως προς τη μείωση του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση της επιτάχυνσης μεταρρυθμίσεων, αλλά και για την προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες μιλάει στην «Κ» ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

intime-news_liak4982

Νίκη Κεραμέως στην «Κ»: Αλλάζουν όλα στα ΑΕΙ, καταργείται το άσυλο

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Εξωστρέφεια, αυτονομία, αξιολόγηση, είναι οι βασικοί πυλώνες των δραστικών αλλαγών που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση στην Παιδεία, με πρώτο κύριο πεδίο εφαρμογής τα πανεπιστήμια. Το όλο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας παραθέτει με κάθε λεπτομέρεια στην «Κ», στην πρώτη συνέντευξή της η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

08s15albani

Ιλίρ Μέτα στην «Κ»: «Οι Αλβανοί επέλεξαν ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

H Aλβανία τελεί σε βαθιά κρίση, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος κάνει λόγο για «μια οργανωμένη ομάδα που λειτουργεί ως βαθύ κράτος και επιχειρεί να καταλάβει ολοκληρωτικά το κράτος».

jesper

Τζέσπερ Ντουμπ Διευθυντής συνεργασιών του Facebook με τα ΜΜΕ: Οι τρεις τρόποι αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ως διευθυντής του γερμανικού κολοσσού της ψηφιακής ενημέρωσης Spiegel Online, ο Τζέσπερ Ντουμπ έχει υπάρξει ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Facebook και της «διασπαστικής» σχέσης του με τα μέσα ενημέρωσης. Εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο, ο κ. Ντουμπ προσπαθεί να αλλάξει την πλατφόρμα εκ των έσω.

300619synenteuksi

Στάθης Λιβαθινός στην «Κ»: Θα ήθελα να συνεχίσω στο Εθνικό

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

Σχεδόν δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του στο Εθνικό Θέατρο και λίγες μόλις ημέρες από τις παραστάσεις των «Ικέτιδων» στην Επίδαυρο (5 και 6 Ιουλίου), ο Στάθης Λιβαθινός λέει πως η τραγωδία του Ευριπίδη την οποία σκηνοθετεί «έχει τον χαρακτήρα και ενός αποχαιρετισμού».

300619rautopoulos_01

Δημήτρης Ραυτόπουλος στην «Κ»: Ποιοι είναι οι «ιδιοκτήτες του λαού»;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Ηταν γνωστός ως λογοτεχνικός κριτικός της μαρξιστικής σχολής, μακριά όμως από τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό και, βέβαια, από κάθε κομματικό δογματισμό. Ο Δημήτρης Ραυτόπουλος, γεννημένος το 1924 στον Πειραιά, έχει γράψει τη δική του ιστορία στα γράμματα και στην πολιτική ζωή της χώρας, παραμένοντας μάχιμος ως δημοκρατικός πολίτης, ως σχολιαστής, ως πολιτικό ον, στα ενενήντα πέντε του αισίως.

megalou

Χρήστος Μεγάλου στην «Κ»: Βελτιώνεται το κλίμα για την Ελλάδα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης από την Τράπεζα Πειραιώς, για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια, και το ισχυρό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών καταδεικνύουν ότι το κλίμα για την Ελλάδα βελτιώνεται, σημειώνει ο επικεφαλής του ομίλου, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στην «Κ».

152136

Peter Frankopan στην «Κ»: «Σαν να διαγράφεται η βυζαντινή αυτοκρατορία»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

«Ενας από τους πολλούς λόγους μελέτης του Βυζαντίου είναι το μοντέλο επιτυχίας που παρέχει από την πλευρά της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής του σταθερότητας και της μακράς διάρκειάς του. Ελάχιστη προσοχή δίνεται και στα υπέροχα λογοτεχνικά έργα που παρήγαγε. Σαν η βυζαντινή αυτοκρατορία να διαγράφεται από την Ιστορία», παρατηρεί ο καθηγητής Peter Frankopan, διευθυντής του Oxford Centre for Byzantine Research.

423910-egor1212

Πειράματα όπως το παράλληλο νόμισμα δεν είναι λύση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

«Αν δεν είχε συμβεί η Ντοβίλ, ίσως το ελληνικό πρόγραμμα να είχε πετύχει». Ο Χάρολντ Τζέιμς του Πρίνστον, διαπρεπής οικονομικός ιστορικός και ο πρώτος ειδικός που δεν ανήκει στο προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συμμετέχει στη συγγραφή της επίσημης ιστορίας του οργανισμού, είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του. 

Περισσότερα