gkat_08_1810_page_1_image_0002

Θέλουμε νέους που να δίνουν αληθινή αξία στα έργα μας

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η Τζαγιάθμα Βικραμαναγιάκε στην «Κ». Η εντολή μου είναι μια παγκόσμια εντολή, δεν περιορίζεται στη συμβουλή ή στην εκπροσώπηση του γενικού γραμματέα. Επεκτείνεται στην υπεράσπιση 1,8 δισ. νέων και δίνω ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι.

krastev

Ιβάν Κραστέφ στην «Κ»: Η Ελλάδα ξεπέρασε πρώτη τον λαϊκισμό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Ιβάν Κράστεφ, πρόεδρος του Centre for Liberal Strategies στη Σόφια, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διανοουμένους που μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης σήμερα. Η «Κ» τον συνάντησε στο περιθώριο του Athens Democracy Forum στο Ζάππειο για μια ευρεία συζήτηση σχετικά με τη μεγάλη εικόνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

gkat_05_1210_page_1_image_0002

Ρομάνο Πρόντι στην «Κ»: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα ελάφρυνση χρέους

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν υποστηρίζει σε συνέντευξη στην «Κ» ότι πρέπει να υπάρξει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Προσθέτει ότι τα κόμματα σε κάθε χώρα οφείλουν να συνεργάζονται παραμερίζοντας τις «θεολογικές διαφορές» τους.

08s11pompeo

Μ. Πομπέο στην «Κ»: Ανησυχούμε για την ένταση

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα συμβάλει στην ασφάλεια της Ελλάδας, τονίζει στην «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα. Ο κ. Πομπέο επισήμανε ότι ευελπιστεί πως η Ελλάδα και η Τουρκία θα επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά. Αναφερόμενος στην παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, έκανε λόγο για «ευρέως αναγνωρισμένους κανόνες για τα διεθνή ύδατα» που κάθε έθνος θα πρέπει να σέβεται. 

s1

Ιαν Μακ Γιούαν στην «Κ»: Θα έβαζα κι εγώ ένα ρομπότ σπίτι μου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

Είμαστε στη Μεγάλη Βρετανία, εν έτει 1982. Η Μάργκαρετ Θάτσερ έχει μόλις χάσει τον πόλεμο στα νησιά Φόκλαντς, ο πολιτικός της αντίπαλος μιλά για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο σπουδαίος επιστήμονας Αλαν Τούρινγκ μεσουρανεί, έχοντας επιβιώσει από την τιμωρία που του επιφύλαξε το κράτος για την παράνομη ομοφυλοφιλία του, πληρώνοντας το τίμημα της φυλάκισης αντί της εναλλακτικής ποινής, ευνουχισμού με χημικά.

rokas-

Πόλος έλξης για εγχώριους και ξένους επενδυτές η αγορά ενέργειας

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Σε μια περίοδο που η ελληνική αγορά ενέργειας ξαναμπαίνει στα ραντάρ των μεγάλων ξένων επιχειρήσεων του κλάδου, ο διευθύνων σύμβουλος της R Energy 1, Γεώργιος Ρόκας, εκτιμά πως σε αυτό το νέο περιβάλλον υπάρχει χώρος και για μικρότερες επιχειρήσεις.

112132121212

Οι προκλήσεις της Δημοκρατίας

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Το Athens Democracy Forum επιστρέφει μεταξύ 9 και 11 Οκτωβρίου, φέρνοντας σε επαφή κορυφαίους δημοσιογράφους των New York Times με διεθνείς ηγέτες και επιχειρηματίες, με επίκεντρο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία.

tony-travers

Τόνι Τράβερς στην «Κ»: Αβέβαιο το μέλλον των μεγάλων βρετανικών κομμάτων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Η οδύσσεια του Brexit πλησιάζει μία ακόμη κρίσιμη προθεσμία στα τέλη του μήνα. Την ερχόμενη Πέμπτη ο Τόνι Τράβερς, επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics, θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το μέλλον της βρετανικής πολιτικής μετά το Brexit», στην αίθουσα Καρατζά στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας. Στην αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί, ο καθηγητής Τράβερς μιλάει για τις δραματικές τελευταίες εξελίξεις, τις στρατηγικές των κομμάτων και τα επόμενα επεισόδια του ατέρμονου δράματος.

skylakakhs-8eodwros

Θεόδωρος Σκυλακάκης στην «Κ»: Κλείνουμε το δημοσιονομικό κενό του 2020

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Tην εκτίμηση ότι όχι μόνο θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα  3,5% του ΑΕΠ το 2019, αλλά θα υπάρξει και πάλι ένα μικρό υπερπλεόνασμα, διατυπώνει ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στην «Κ», με αφορμή την κατάθεση αύριο του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020.

Περισσότερα