gkat_05_1701_page_1_image_0002

Ελίζα Φερέιρα στην «Κ»: «Η δουλειά για τη μετάβαση πρέπει να αρχίσει τώρα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το επενδυτικό πακέτο «Βιώσιμη Ευρώπη», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην «Κ» η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, που επισκέπτεται την Αθήνα. 

gkkt_07_1201_page_1_image_0001

Ας πούμε ότι είμαι ένας που γράφει

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος μεγάλωσε στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας –ο δεύτερος από τρία αδέλφια– και οι γονείς του δεν ήταν λογοτέχνες. «Oχι, δεν έχουν καμία σχέση με τη συγγραφή», λέει. «Αλλά ο πατέρας μου διάβαζε πολύ, κυρίως Ιστορία. Και πίστευε ότι ένας γονιός οφείλει να ανακαλύψει τα ταλέντα των παιδιών του και να βοηθήσει να τα καλλιεργήσουν».

gkko_07_1201_page_1_image_0001

Αντρέα Μανγκόνι στην «Κ»: Η συμφωνία με τη Eurobank έχει στρατηγικό χαρακτήρα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Εφαλτήριο για την επέκταση της doValue στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα αποτελέσει η εταιρεία διαχείρισης FPS μετά την εξαγορά της από τον ιταλικό όμιλο. Αυτό επισημαίνει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της doValue Αντρέα Μανγκόνι, εξηγώντας ότι στόχευση του ιταλικού ομίλου είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο διαχειριστή μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) στην Ελλάδα ενόψει και της ανάπτυξης της δευτερογενούς αγοράς NPEs.

gkka_12_1201_page_1_image_0001

Δημήτρης Ινδαρές στην «Κ»: Μόνη δικλίδα ασφαλείας το Σύνταγμα και οι νόμοι

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Τρεις εβδομάδες, περίπου, μετά την επεισοδιακή εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, ο ιδιοκτήτης της διπλανής μονοκατοικίας, σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, μιλάει στην «Κ», δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

gkkt_15_0501_page_1_image_0001

Καθένας μας φέρει μέσα του ένα νεκρό παιδί

ΛΕΝΑ ΜΑΤΣΙΩΡΗ

«Ηρθα εδώ για να εξαφανιστώ…», αυτή είναι η πρώτη πρόταση αυτού του μικρού, πυκνού και βαθιά στοχαστικού βιβλίου («Το φωτάκι», εκδ. Καστανιώτη) του Aντόνιο Μορέσκο. Εντελώς απομονωμένος, ο ανώνυμος αφηγητής αρχίζει να παρατηρεί, να περιγράφει και στο τέλος να συνδιαλέγεται με τη φύση, όπου η ανθρώπινη απουσία είναι αυτονόητη. Κάθε νύχτα, όμως, την ίδια ώρα, ένα μακρινό φωτάκι σπάει το σκοτάδι και καταργεί τη μοναξιά του.

signakl

Δεν θέλουμε να γίνουμε το Uber της ναυτιλίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

«Στη ναυτιλία, οριακές βελτιώσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην οικονομική επίδοση». Ο Γιάννης Μαρτίνος, CEO της Signal Group, επιχειρεί να εξηγήσει στην «Κ» την επιχειρηματική λογική που διέπει τη λειτουργία μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Επιμένει με κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι επαναστάτης – η τεχνολογία δεν θα αλλάξει εκ θεμελίων τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ναυτιλιακή αγορά, επιμένει. Απλά θα την κάνει πιο αποτελεσματική.

selalmazidis-1

Καλή η αισιοδοξία, αλλά καλύτερες οι επενδύσεις

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά, τονίζει μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas.

21eastmdf

«Ιστορική εξέλιξη» η ψήφιση του νομοσχεδίου East Med

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

Το νομοσχέδιο East Med σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζουν, μιλώντας στην «Κ», ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Εντι Ζεμενίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

gkkt_15_1512_page_1_image_0001

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στην «Κ»: Στο κείμενο του Ζελέρ βλέπω και τον εαυτό μου

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

«Είχα την πολυτέλεια, τελειώνοντας στο Φεστιβάλ, να μπορώ να επιστρέψω στο Θέατρο του Νέου Κόσμου που δημιούργησα, και να ξεκινήσω αμέσως πρόβες. Αυτό δεν μου άφησε το περιθώριο να μελαγχολήσω, να νιώσω ότι κάτι έχασα», λέει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, έχοντας ολοκληρώσει μια επιτυχημένη θητεία στο Φεστιβάλ Αθηνών κι έχοντας παραδώσει τα ηνία στην Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Περισσότερα