111815816354

Εκκληση των ειδικών για απαρέγκλιτη τήρηση των περιορισμών

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Οι κ. Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής, πρύτανης του ΕΚΠΑ, και Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς, σε συνέντευξή τους στην «Κ», προτάσσουν, απευθύνοντας παράλληλα επιστημονική έκκληση, την ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού από όλους τους πολίτες.

gkka_13_2903_page_1_image_0001

Ιαν Μπρέμερ στην «Κ»: Η πιο σοβαρή κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Η κρίση του κορωνοϊού είναι η πιο σοβαρή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι δυτικές οικονομίες θα είναι κλειστές τουλάχιστον μέχρι τέλος Απριλίου και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τον τουρισμό μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει στην «Κ» ο πρόεδρος του Eurasia Group Iαν Μπρέμερ, ο οποίος περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το καθεστώς της νέας, πλην προσωρινής, πραγματικότητας: Θα είναι κάθε μέρα Κυριακή.

thierry-breton

Τιερί Μπρετόν: «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για ηθικό κίνδυνο»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

«Κανείς δεν πρέπει σήμερα να εστιάζει στον ηθικό κίνδυνο». Με τη φράση αυτή, ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν τοποθετείται σχετικά την πρόσφατη αντιπαράθεση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάγκη πιο γενναιόδωρων ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης των κρατών-μελών απέναντι στον κορωνοϊό.

8eodwriikakos

Τάκης Θεοδωρικάκος στην «Κ»: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αναθεώρηση πολλών βεβαιοτήτων εκτιμά ότι θα φέρει η επόμενη ημέρα της πανδημίας, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Θα είμαστε φτωχότεροι αλλά σοφότεροι και ελπίζω ενωμένοι», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ».

gkka_12_2903_page_1_image_0001

Ανταμ Τουζ στην «Κ»: Παντελώς ακατανόητη και ολέθρια η αδράνεια της Δύσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μία πρωτοφανής κρίση, που θα κλονίσει την εμπιστοσύνη πολλών στην ανθεκτικότητα των δυτικών θεσμών, σύμφωνα με τον Ανταμ Τουζ, καθηγητή Ιστορίας και διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη.

gkka_15_2203_page_1_image_0002

Πρέπει να αποτραπεί ο φαύλος κύκλος απολύσεων και πτωχεύσεων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Η Λοράνς Μπουν είναι βετεράνος των ευρωπαϊκών κρίσεων. Ως βασική οικονομική σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη διαχείριση του θερμού 2015 και στην αποτροπή του Grexit. Επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ από το 2018, η Μπουν μιλάει αποκλειστικά στην «Κ» για το διεθνές κραχ που προκαλεί ο κορωνοϊός και πώς μπορεί η Ευρώπη να περιορίσει τις σοβαρές συνέπειές του.

gkka_15_2203_page_1_image_0001

Να πέσουν χρήματα από το ελικόπτερο

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λουίτζι Μπουτιλιόνε, κορυφαίος Ιταλός οικονομολόγος, μιλάει αποκλειστικά στην «Κ». Eπειτα από θητεία ως επικεφαλής οικονομολόγος στην Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας (1989-2000), ο κ. Μπουτιλιόνε διέγραψε μια αξιοσημείωτη διαδρομή στον χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου.

Περισσότερα