pa

Η Εκκλησία δεν ζει για τον εαυτό της

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ

Ο Πέτρος Βασιλειάδης είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και διευθυντής προγράμματος του ΙHU. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI) και επί τιμή του Κέντρου Οικουμενικών και Ιεραποστολικών Μελετών (CEMES).

koukoulopoulos

Δημήτρης Κουκουλόπουλος στην «Κ»: Η γοητεία των µαθηµατικών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Για τη µαγευτική γοητεία των µαθηµατικών µιλάει στην «Κ» ο 35χρονος αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστηµίου του Μόντρεαλ ∆ηµήτρης Κουκουλόπουλος, ο οποίος απέδειξε, µαζί µε τον Τζέιµς Μέιναρντ της Οξφόρδης, την Εικασία Duffin-Schaeffer, ένα θεώρημα που είχε διατυπωθεί το 1941 για τη δυνατότητα προσέγγισης των άρρητων αριθμών μέσω απλών κλασμάτων.

gkko_06_1108_page_1_image_0001

Φρίντριχ Γιούσεν στην «Κ»: Η TUI θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα

TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Ο Φρίντριχ Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον νέο υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, μιλάει στην «Κ» για τις δραστηριότητές της στην εγχώρια αγορά.

mpakogiannhs-kwstas

Κώστας Μπακογιάννης στην «Κ»: Από την πρώτη µέρα αλλαγές στην Αθήνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Σχεδιάσαµε την πρότυπη γειτονιά, δηλαδή ποιες υποδοµές και υπηρεσίες οφείλει να προσφέρει ο ∆ήµος» λέει στην «Κ» ο Κώστας Μπακογιάννης τρεις εβδοµάδες πριν από την ανάληψη της δηµαρχίας. Στόχος µια πόλη φιλική που σέβεται τον κάτοικο, τον επαγγελµατία και τον επισκέπτη. Φως, πράσινο, καθαριότητα, το τρίπτυχο «στο οποίο θα επενδύσουµε για µια καλύτερη αλλά και πιο ασφαλή Αθήνα».

gre21398235-1

Αδωνις Γεωργιάδης στην «Κ»: Θα γίνουμε η πιο φιλική χώρα στην Ε.Ε. για επενδύσεις

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποκαλύπτει σήμερα, μιλώντας στην «Καθημερινή», το σχέδιο της κυβέρνησης για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα για την πιστοποίηση της ταυτότητας των προϊόντων, αλλά και τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο για τη διάσωση δέκα μεγάλων επιχειρήσεων.

israel-ampassador-in-greece-irit-ben-abba

Ιρίτ Μπεν Αμπα στην «Κ»: «Είμαστε μικρές, αλλά ισχυρές χώρες»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Επειτα από πέντε χρόνια στην Αθήνα, η πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Αμπα αναχωρεί για την πατρίδα της, αφήνοντας τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν είχαν. Λίγο προτού αποχαιρετήσει την Αθήνα για την Ιερουσαλήμ, από όπου θα παρατηρεί «από όχι και τόσο μακριά» όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, η κ. Αμπα εκμυστηρεύεται στην «Κ» ότι τα πέντε χρόνια που πέρασαν δέθηκε ιδιαίτερα με τον τόπο και τους ανθρώπους που συνθέτουν τη χώρα μας.

zabbos

Γιώργος Ζαββός στην «Κ»: Να ξαναγίνουν οι τράπεζες μοχλός ανάπτυξης

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Μια αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, είναι η επιδίωξη του νέου υφυπουργού Οικονομικών, αρμοδίου για τις τράπεζες, Γιώργου Ζαββού, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Κ».

gkka_12_1407_page_1_image_0001

Γιάννης Στουρνάρας στην «Κ»: Προσπάθησαν να με εξοντώσουν

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Για το περιθώριο συμβιβαστικής λύσης ως προς τη μείωση του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση της επιτάχυνσης μεταρρυθμίσεων, αλλά και για την προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες μιλάει στην «Κ» ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Περισσότερα