Τζέιμι Ντάιμον: ΗΠΑ και Κίνα να δεσμευτούν για την επίλυση των διαφορών
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να «δεσμευτούν πραγματικά» για να διευθετήσουν τις διαφορές τους για ζητήματα ασφάλειας και ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ο επικεφαλής της JP Morgan.


Τι απειλεί τις συστημικές τράπεζες της Ευρώπης
ΑΝΑΛΥΣΗ

Οι σημαντικότερες τράπεζες της Ευρωζώνης ενδέχεται να υποστούν πλήγμα αν τα διάφορα funds, οι ασφαλιστικές και οι οίκοι εκκαθάρισης αποσύρουν τα κεφάλαιά τους ή αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετική μελέτη της ΕΚΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Νέο «καμπανάκι» διεθνούς οίκου για τη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αρνητική υποβαθμίστηκε η προοπτική της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από τον οίκο Scope Ratings, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τόνωση της ανάπτυξης και μείωσης του χρέους.


Γιατί οι τιμές των τροφίμων είναι τόσο υψηλές στην Ευρώπη;
THE NEW YORK TIMES

Ο επίμονος πληθωρισμός συμπιέζει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και προβληματίζει τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Στην Ιταλία, η κυβέρνηση πραγματοποίησε συνάντηση αυτόν τον μήνα για να συζητήσει την εκτίναξη των τιμών των ζυμαρικών.


Βρετανία: «Σχέδιο για περιορισμούς στην αύξηση τιμών των τροφίμων»
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκεται σε συζητήσεις με τα σούπερ μάρκετ με στόχο μια συμφωνία παρόμοια με αυτή στη Γαλλία, όπου οι μεγάλοι πωλητές λιανικής χρεώνουν το «χαμηλότερο δυνατό ποσό», ανέφερε η Telegraph.

Τουρκία: Το σενάριο επανεκλογής Ερντογάν τρομάζει τους επενδυτές – Σε ιστορικό χαμηλό η λίρα
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές του Ερντογάν, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην εξουσία, έχουν προκαλέσει νευρικότητα στους ξένους επενδυτές.