Σταϊκούρας: Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει το κοινωνικό πρόσημο της οικονομικής πολιτικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και προσήλωση με σκοπό την περαιτέρω στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών» σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.Φορολογική ενημερότητα με ένα κλικ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης φορολογικής ενημερότητας προχωρούν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκολύνοντας τους φορολογουμένους και μειώνοντας ταυτόχρονα το διοικητικό κόστος.

Ρεβυθούσα: Ανά δύο ημέρες θα «δένει» ένα πλοίο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια εντελώς νέα κατάσταση για τον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας και κατ’ επέκταση του ρόλου της χώρας ως διαμετακομιστή αερίου έχει διαμορφώσει από τον Απρίλιο η διακοπή των ροών ρωσικού αερίου προς τη Βουλγαρία.


Νέα κόκκινα δάνεια αξίας 5 δισ. ευρώ μέσα στο 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα κόκκινα δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου προέκυψαν το 2021, εντείνοντας την ανησυχία της ΤτΕ για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων μετά και το ξέσπασμα της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης στις αρχές του 2022.Τουρισμός: Αυξάνονται οι αεροπορικές θέσεις προς Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είκοσι πέντε τοις εκατό υψηλότερα από το 2019 κινείται αυτή την περίοδο ο προγραμματισμός θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις που έχουν κάνει οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν ελληνικούς προορισμούς με το εξωτερικό.

Κάθε ταράτσα και φωτοβολταϊκό…
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθε ταράτσα και φωτοβολταϊκό είναι το νέο ενεργειακό δόγμα της Ευρώπης. Εως το 2026 σε όλα τα νέα δημόσια και εμπορικά κτίρια με στέγες και ταράτσες εμβαδού άνω των 250 τ.μ. και έως το 2027 στα υφιστάμενα θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.


Τροπολογία – διόρθωση του ΕΝΦΙΑ ακινήτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις στρεβλώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με τις δύο νέες κλίμακες για όσους διαθέτουν δικαιώματα σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ έρχεται να διορθώσει το οικονομικό επιτελείο με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.


Το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πρώτες ύλες τον ήλιο και το νερό, το πρώτο πρατήριο υδρογόνου, το οποίο θα φουλάρει τα οχήματα με το «καύσιμο του μέλλοντος», λειτουργεί από χθες στον χώρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Για την τεχνολογία του, που θεωρείται πρωτοποριακή, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό.


Στεγαστικά δάνεια με αυστηρά κριτήρια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστηρά κριτήρια στις χρηματοδοτήσεις νέων στεγαστικών δανείων εφαρμόζουν οι τράπεζες, ακολουθώντας πιστά τον κανόνα ότι ο δανειολήπτης θα πρέπει να συμμετέχει με ίδια κεφάλαια στη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου.

Ανεργία: Υποχώρησε στο 12,2% τον Μάρτιο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα, σημαντική υποχώρηση, στο 12,2%, κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο, από 12,7% που ήταν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και 16,8% ένα χρόνο πριν (Μάρτιος 2021).

Παράταση πληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση για την αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.