syntaxeis-epidomata-anergias-kai-apozimiosi-eidikoy-skopoy-oles-oi-pliromes-dimosioy-eos-23-aprilioy
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβολές, συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους, θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Παρασκευή 23 Απριλίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής των συντάξεων Μαΐου από τον e-ΕΦΚΑ για […]Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα στείλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτάσεις τους, διεκδικώντας τους πόρους που τους αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα πρώτα κράτη-μέλη που θα υποβάλουν στην Κομισιόν προς έγκριση το σχέδιο εκμετάλλευσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η Ελλάδα. Η χώρα μας και η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία θα είναι οι πρώτες που θα στείλουν στην Ε.Ε. τις προτάσεις τους βάσει των οποίων θα διεκδικήσουν τους πόρους που τους αναλογούν.

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα χωρίς πέναλτι.


Ολοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα πρέπει να ενημερώνουν το πρωί την πλατφόρμα e-Καταναλωτής για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα των προϊόντων τους. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aλλάζουν πρόσωπο οι λαϊκές αγορές, με το νομοσχέδιο που τέθηκε χθες σε διαβούλευση. Θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και παράδοσης παραγγελιών κατ’ οίκον, ενώ επίσης οι πωλητές θα ενημερώνουν το πρωί την πλατφόρμα e-Καταναλωτής για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα των προϊόντων τους.Οι αιτήσεις αφορούν υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 1.100 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών υποθέσεων (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) από φορολογουμένους και επιχειρήσεις που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

anastoli-symvaseon-oi-prothesmies-gia-tis-diloseis0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιθώριο έως τις 30 Απριλίου έχουν οι εργοδότες προκειμένου να υποβάλουν δηλώσεις ή ορθές επαναλήψεις για τους εργαζομένους τους που θέτουν σε αναστολή σύμβασης τον Απρίλιο, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


Το κόστος για την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους υπολογίζεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, όπως ισχύει από φέτος για τον ιδιωτικό τομέα, σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, καθώς ο διαχωρισμός εγείρει θέματα αντισυνταγματικότητας. Ωστόσο, ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής έχει αλλάξει προμηθευτή και έχει διακανονίσει τις οφειλές του, τις οποίες όμως στην πορεία δεν εξυπηρετεί, ο παλαιός προμηθευτής θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ τη διακοπή της ηλεκτροδότησής του (φωτ. ΙΝΤΙΜΕ).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στις μετακινήσεις καταναλωτών από έναν πάροχο ρεύματος σε άλλον, εάν έχουν αφήσει ανεξόφλητους πάνω από δύο λογαριασμούς, αναμένεται να βάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την ερχόμενη εβδομάδα.


Στόχος της εφορίας για το 2021 είναι η είσπραξη 49,6 δισ. ευρώ, τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής (Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με στόχο την είσπραξη 49,6 δισ. ευρώ το 2021 η εφορία έχει σχεδιάσει ένα ευρύ σχέδιο ελέγχων για την αύξηση της εισπραξιμότητας και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, με την υγειονομική κρίση να εξακολουθεί να επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα.

proypologismos-antexan-ta-esoda-kata-to-proto-trimino0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά το γεγονός ότι η αγορά ήταν κλειστή το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν εντυπωσιακή αντίσταση και στην περίπτωση που είχε καταβληθεί το μέρισμα από την ΤτΕ θα κατέγραφαν αύξηση 2,1% σε σχέση με τον στόχο.  


Στο τέλος Μαΐου θα λάβουν αναδρομικά 20 μηνών και νέα αυξημένη σύνταξη περίπου 50.000 «νέοι» συνταξιούχοι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά 20 μηνών και αυξημένη σύνταξη, λόγω επανυπολογισμού, θα πάρουν από το τέλος Μαΐου περίπου 50.000 νέοι συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, ενώ ένα μήνα αργότερα θα ακολουθήσουν 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι, προ του νόμου Κατρούγκαλου.

Φωτ. INTIME NEWS
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίκεντρο αντιδράσεων και πολιτικής αντιπαράθεσης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η ρύθμιση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.