Ενισχύσεις στον τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» της δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Τουρισμός: Ανακάμπτει η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις προβλέψεις για επιστροφή της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια σε επίπεδα αντίστοιχα ή υψηλότερα σε σχέση με το 2019 επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Fraport Greece για τον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών.
ΟΤΕ: Αύξηση τζίρου και κερδών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικά ενισχυμένα μεγέθη εμφάνισε ο ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2021.Στην… εντατική οι ασφάλειες ζωής, μειώθηκαν κατά 10% το α΄ τρίμηνο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική υποχώρηση κατά περίπου 10% καταγράφουν το α΄ τρίμηνο του έτους τα ασφάλιστρα ζωής, με τη μεγαλύτερη πτώση να αφορά τα παλιά ασφαλιστικά προϊόντα, οι εργασίες των οποίων μειώθηκαν κατά 21,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.


Πατούν γκάζι οι εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις, που ενδεχομένως να αγγίξουν αυτές του 2019, αναμένεται να εμφανίσει ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτων κατά τη φετινή χρονιά, δεδομένου ότι το ταξίδι έχει επιστρέψει παρά την επιδείνωση των μακροοικονομικών δεδομένων.

«Εθνική» στρατηγική για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Παρά την ανοδική πορεία, που ακολουθούν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες οι ελληνικές εξαγωγές, η εξωστρέφεια της οικονομίας μας εξακολουθεί να ανέρχεται στο 35% του ΑΕΠ- όταν ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ ξεπερνά το 50%-, με τις εξαγωγές αγαθών να αντιστοιχούν μόλις στο 16% του ΑΕΠ. Αυτό το «κενό εξωστρέφειας» οφείλεται αφενός στα […]