Η Lamda Development έχει προχωρήσει στην πρώτη συνεργασία, με την εταιρεία ΤΕΜΕΣ, για την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων, τα οποία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα και θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους επισκέπτες και επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την αισιοδοξία της ότι είναι πλέον ζήτημα εβδομάδων η υπογραφή της σύμβασης για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εξέφρασε η διοίκηση της Lamda Development.


mytilineos-prasino-omologo-500-ekat-eyro0
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών προχωράει η Mytilineos, αξιοποιώντας το θετικό momentum που διαμόρφωσε η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, την οποία ακολούθησαν μέσα στον Μάρτιο η Alpha Bank, η ΔΕΗ και η Motor Oil. 


Ο όμιλος, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή τιμών, κάτι που σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι πάγια τακτική είναι να διαπραγματεύεται ένα χρόνο πριν το κόστος μεταφοράς που θα ισχύει την επόμενη χρονιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή τιμών, κάτι που σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι πάγια τακτική είναι να διαπραγματεύεται ένα χρόνο πριν το κόστος μεταφοράς που θα ισχύει την επόμενη χρονιά.pososto-stin-obrela-security-apektise-to-fund-tis-mariannas-latsi0
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας Obrela Security Industries, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, εισήλθε ο επενδυτικός βραχίονας του Latsco Family Office, συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση.
Η Greenhill χαρακτηρίζει την απόφασή της «αναπόφευκτη», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το διοικητικό συμβούλιο «εκδήλωσε εχθρική συμπεριφορά εναντίον της Greenhill, παρότι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι, εκδίδοντας μάλιστα και δημόσιες ανακοινώσεις που περιέχουν ανοίκειους χαρακτηρισμούς».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα «βράχια» οδεύει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, που έχει προτείνει η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχρηματοδότησης της θυγατρικής του, «Ακτωρ».

Στην Κύπρο οι πωλήσεις μειώθηκαν το 2020 σε σύγκριση με το 2019 κατά 13%, στη Βουλγαρία κατά 10% περίπου, ενώ στη Ρουμανία δεν ανακόπηκε η ανάπτυξη, με συνέπεια οι πωλήσεις να καταγράψουν αύξηση 13%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές αντοχές στην πανδημία επέδειξε ο όμιλος Jumbo, καθώς, παρά τις πολλές ημέρες κατά τις οποίες έμειναν κλειστά τα καταστήματά του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στη διάρκεια του 2020.