Επενδύοντας στην Ελλάδα: η περίπτωση της UNIPAKHELLAS
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις προκλήσεις που κατά περιπτώσεις κλόνισαν την εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας διαμορφώνεται ένα καινούργιο οικοσύστημα υγιούς επιχειρηματικότητας, με σύγχρονη αντίληψη βιώσιμης ανάπτυξης και γερές βάσεις διεθνούς τεχνογνωσίας.


Το ποιοτικό άλμα του ελληνικού επιχειρείν – Πρωταθλήτριες στην ανάπτυξη οι εταιρείες τεχνολογίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρονιά υψηλών επιδόσεων για το ελληνικό επιχειρείν ήταν το 2022. Οι πωλήσεις σε όλους τους κλάδους ήταν αυξημένες, αποτέλεσμα όχι μόνο της ανόδου των τιμών και του πληθωρισμού, αλλά και της ενίσχυσης της δραστηριότητάς τους.

ΟΠΑΠ: Kέρδη 592,3 εκατ. ευρώ το 2022
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 1,9 δισ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) να ενισχύονται κατά 33,7%.


Ρευστότητα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναζητούν οι μικρομεσαίες εταιρείες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, διαπιστώνει έρευνα της Εθνικής Τράπεζας, με το 14% του τομέα να αναφέρει προχωρημένο σχεδιασμό επένδυσης.

ΛΑΡΚΟ: Στο… ψυγείο, επιδοτούμενη από το κράτος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για έναν ακόμα χρόνο, τον τέταρτο κατά σειρά, η ΛΑΡΚΟ θα παραμείνει σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης, αν και ο διαγωνισμός για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή ολοκληρώθηκε πέρυσι.Χρηματιστήριο: Νέα «βουτιά» για τραπεζικές μετοχές
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με έντονη μεταβλητότητα κινήθηκε και πάλι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ανοδική προσπάθεια του Γενικού Δείκτη, ο οποίος έφτασε στο +1,34% και στις 1.046 μονάδες τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, να πέφτει στο κενό, έπειτα από το αρνητικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ στις πιέσεις συνέβαλε και η λήξη συμβολαίων στα παράγωγα.


Απεργία: Ακυρώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air στις 16 Μαρτίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου προβαίνουν η Aegean και η Olympic Air την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, λόγω συμμετοχής της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.


ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υπαλλήλους του
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΡΑΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Αρχή είναι υποστελεχωμένη και το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση πλήττει καίρια την ανεξαρτησία της, υποστηρίζουν.