Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στα φάρμακα
ΔΗΚΤΗΣ

Διαφωνίες από μια μερίδα φαρμακευτικών εταιρειών, κυρίως πολυεθνικών, έχουν εκφραστεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τροπολογία που συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας…


Στο 2% τα επιτόκια της ΕΚΤ το 2023
ΔΗΚΤΗΣ

Τέσσερις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων της τάξης των 25 μονάδων βάσης αναμένει η Deutsche Bank από την ΕΚΤ φέτος, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, γεγονός που θα φέρει το επιτόκιο καταθέσεων στο +0,5% στα τέλη του 2022.

Πτώση έως 8% στα σούπερ μάρκετ
ΔΗΚΤΗΣ

Το ρεκόρ στον πληθωρισμό φαίνεται να είχε ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση του όγκου πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ.


Ψάχνουν φόρμουλα για τα υπερέσοδα
ΔΗΚΤΗΣ

Την κατάλληλη φόρμουλα που δεν θα εγείρει νομικά ζητήματα αναζητεί η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ανάκτηση των υπερεσόδων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Θα συνεχιστεί η άνοδος των spreads
ΔΗΚΤΗΣ

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδική πίεση στα εταιρικά spreads κατά το επόμενο έτος ή και περισσότερο, εκτιμά η Capital Economics.

Νέες αναθεωρήσεις οίκων για την ανάπτυξη
ΔΗΚΤΗΣ

Σε περαιτέρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην Ελλάδα προχωρούν οι διεθνείς οίκοι, προβλέποντας πλέον ρυθμούς κάτω του 3%.


Sell-off στα ομόλογα της Ευρωζώνης
ΔΗΚΤΗΣ

Το μεγαλύτερο sell-off από την εισαγωγή του ευρώ σημείωσαν τα ομόλογα της Ευρωζώνης τον Απρίλιο όπως παρατηρεί η DZ Bank, με τα ελληνικά ομόλογα να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αποφασίζει για αύξηση κεφαλαίου η Παγκρήτια
ΔΗΚΤΗΣ

Εκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί σήμερα η Παγκρήτια Τράπεζα με βασικό θέμα την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ και τον καθορισμό της τιμής.Ξεκινά η μάχη διαδοχής του Ρέγκλινγκ στον ESM
ΔΗΚΤΗΣ

Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας σκέφτονται να προτείνουν υποψηφίους για να ηγηθούν του ESM, δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στο Politico.

Σε ΑΜΚ 130 εκατ. ευρώ προχωρεί η Intralot
ΔΗΚΤΗΣ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 130 εκατ. ευρώ υπέρ παλαιών μετόχων προχωρεί η Intralot, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου κατανόησης με το αμερικανικό fund Standard General.


Η εσπευσμένη αποχώρηση Total από τις έρευνες δυτικά της Κρήτης
ΔΗΚΤΗΣ

Εδιναν κι έπαιρναν τα σενάρια περί της απόφασης της Total να ανακοινώσει εσπευσμένα την αποχώρησή της από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και μάλιστα διά του Τύπου. Ηθελαν να προλάβουν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, έλεγαν κάποιοι. Φοβούνταν μήπως τους υποχρεώσει η νέα κυβέρνηση να μείνουν, ενώ είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν. Κατ’ άλλους η απόφασή τους […]

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για έρευνες
ΔΗΚΤΗΣ

Η Total ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κοινοπραξία στην οποία παραχωρήθηκαν τα δύο οικόπεδα δυτικά – νοτιοδυτικά της Κρήτης. Από το 2017 που παραχωρήθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές έως πριν από μερικές ημέρες, που η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεκκινήσει τις έρευνες, πέρασε σχεδόν μία πενταετία.

Πάνω από 250.000 ψηφιακές βεβαιώσεις
ΔΗΚΤΗΣ

Ξεπέρασε τις 250.000 ο αριθμός των βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής μέσω του docs.gov.gr, όπως έκανε γνωστό, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.


Εγκρίθηκε η πώληση του 80% της PayCo
ΔΗΚΤΗΣ

Τη συμφωνία για την πώληση από τη Eurobank του 80% του τομέα αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (PayCo) στη Wordline ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σήμερα η απόφαση για τα πακέτα του ΟΤΕ
ΔΗΚΤΗΣ

Σήμερα εκτιμάται ότι θα γίνει γνωστή η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το αίτημα λήψης άμεσων μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει η Vodafone.

Ρεαλιστική η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας
ΔΗΚΤΗΣ

Απόλυτα ρεαλιστικό θεωρεί η DZ Bank τον στόχο που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το 2023, ενώ εκτιμά ότι μετά την DBRS και ο οίκος αξιολόγησης S&P θα αναβαθμίσει την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από αυτό το ορόσημο, στις 22 Απριλίου.


Υποχωρούν οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων
ΔΗΚΤΗΣ

Οι παγκόσμιες εκδόσεις πράσινων ομολόγων συρρικνώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση και στα 110,4 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας παροχής οικονομικών δεδομένων Refinitiv.

Νέα πρόστιμα για αισχροκέρδεια
ΔΗΚΤΗΣ

Σε πέντε ανέρχονται συνολικά τα πρόστιμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε εταιρείες οι οποίες παραβίασαν τη νομοθεσία για αισχροκέρδεια, πωλούσαν δηλαδή προϊόντα με υψηλότερο μεικτό περιθώριο κέρδους από αυτό που προβλέπεται.