Γερμανία: Οι πληροφορίες για αμβλώσεις παύουν να αποτελούν αδίκημα

Γερμανία: Οι πληροφορίες για αμβλώσεις παύουν να αποτελούν αδίκημα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. To ξεχασμένο άρθρο 219a του ποινικού κώδικα, που απαγορεύει τη διαφήμιση των αμβλώσεων, προξένησε τριβές στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, μετά την επιβολή προστίμου σε γιατρό που προσέφερε στην ιστοσελίδα της πληροφορίες για τις επεμβάσεις αυτές.

Συμφωνώντας στη συγκυβέρνηση με τους Χριστιανοδημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειες για κατάργηση του 219a, αλλά η υπόθεση της γιατρού Κριστίνα Χένελ υποχρέωσε το κόμμα να επαναφέρει τις απαιτήσεις του.

Σήμερα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα ζητήσουν ψηφοφορία στη Βουλή για την κατάργηση του άρθρου, ελιγμός που έστειλε τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού σε επείγουσες διαβουλεύσεις, ώστε να μην εμφανιστούν διασπασμένοι στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα: η διαφήμιση των αμβλώσεων θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται, όπως επιμένουν οι Χριστιανοδημοκράτες, αλλά θα διευκρινιστεί ότι οι ιατρικές πληροφορίες δεν εμπίπτουν στον ορισμό της διαφήμισης. Ετσι, γυναίκες που αναζητούν στο Διαδίκτυο πληροφορίες για το πού μπορούν να προχωρήσουν στις επεμβάσεις αυτές θα μπορούν να τις βρουν χωρίς οι ιστοσελίδες που τις παρέχουν να κινδυνεύουν με πρόστιμα. «Η διακοπή κύησης είναι μια ιατρική πράξη για γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται εύκολα προσβάσιμες, αντικειμενικές πληροφορίες», σημείωσαν οι Φιλελεύθεροι ζητώντας τη σημερινή ψηφοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή