Την πιο κοντινή φωτογραφία του Ήλιου έφερε στο φως η NASA

Την πιο κοντινή φωτογραφία του Ήλιου έφερε στο φως η NASA

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιστήμονες της NASA μόλις πήραν στα χέρια τους τις πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αποστολή του διαστημόπλοιου Parker Solar Probe, εβδομάδες μετά την ιστορική του επιτυχία να προσεγγίσει τον Ήλιο, όσο κανένα άλλο διαστημόπλοιο μέχρι στιγμής.

Την πιο κοντινή φωτογραφία του Ήλιου έφερε στο φως η NASA-1

Η επιστημονική κοινότητα περίμενε χρόνια για πολλά χρόνια αυτές τις πληροφορίες, καθώς μπορούν να «ρίξουν φως» σε πολλά από τα μυστικά του διαστήματος. 

Στις 12 Δεκεμβρίου, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αποστολής του Parker Solar Probe, η Νικολά Φοξ, διευθύντρια του τμήματος Ηλιακής Φυσικής της NASA, δήλωσε πώς «περιμέναμε για πάνω από 60 χρόνια μία τέτοια αποστολή να είναι δυνατή».

Η «ηλιακή φυσική» (heliophysics) μελετά την επίδραση του Ήλιου στη Γη και στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. «Τα μυστικά του ηλιακού συστήματος βρίσκονται στο ηλιακό στέμμα», πρόσθεσε η Φοξ.

Το Parker Solar Probe ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής του, πετώντας στην τροχιά του Ήλιου, το λεγόμενο «ηλιακό στέμμα», συλλέγοντας πληροφορίες και βγάζοντας φωτογραφίες.

Το διαστημόπλοιο πήρε το όνομα του από τον Γιουτζίν Παρκερ, τον φυσικό που απέδειξε το 1958, την ύπαρξη του φαινομένου του «ηλιακού ανέμου», δηλαδή των συνεχών «εκρήξεων» του Ηλίου.

Η NASA είχε «αιχμαλωτίσει» και την στιγμή της εκτόξευσης του Parker Solar Probe πριν απο μερικούς μήνες σε βίντεο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή