Αττικό πάρκο: Θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό

Αττικό πάρκο: Θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φύλακες στο Αττικό πάρκο θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ τα οποία βγήκαν εκτός από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους, σε ώρα όπου οι εγκαταστάσεις ήταν ανοιχτές για το κοινό.

Το περιστατικό συνέβει πριν από δύο εβδομάδες, όπως επιβεβαίωσε χθες ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Για το περιστατικό το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο εξέδωσε ανακοίνωση:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή