Ν. Κοτζιάς: Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική

Ν. Κοτζιάς: Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να είναι μυστική και οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, προτείνει στη ΝΔ και στα μικρότερα κόμματα ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής, εκφράζοντας την πεποίθησή του για σαφή πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας.

Για τα περί κινδύνων από τυχόν αθέτηση σημείων της Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, ο τέως υπουργός Εξωτερικών συνιστά «να πάψουν κάποιοι να θέλουν η Ελλάδα να μην έχει αυτοπεποίθηση και να συμπεριφέρεται μονίμως ως το θύμα των "μεγάλων σχεδίων" μικρών χωρών, που μάλιστα θέλουν πλέον, να είναι φίλοι μας».

Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές «αν η κυβέρνηση γίνει πιο προσεκτική, ορισμένα μέλη της λιγότερο επιπόλαια και κάποιοι εργαστούν σκληρά και όχι επιφανειακά», αλλά και υπό την προϋπόθεση «να τελειώνει με τους ΑΝΕΛ και να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορθολογική του συνεργασία με τη δημοκρατική – αριστερή παράταξη».

Επικρίνει, τέλος, όσους είχαν επιφυλάξεις στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. «Οι οπαδοί της αδράνειας δεν θέλουν να επεκτείνει η Ελλάδα τα "θαλάσσια εδάφη της" με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να γίνει τμηματικά διότι έτσι δείχνει να υποχωρούμε έναντι τρίτων. Η αληθινή υποχώρηση, όμως είναι όταν δεν κάνεις τίποτα στο όνομα του ότι θα έχεις στο ένα ή στο άλλο σημείο δυσκολίες», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή