Ευρωλίγκα: «Αιώνιοι» κατά «αιωνίων»

Ευρωλίγκα: «Αιώνιοι» κατά «αιωνίων»

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή των διπλών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, στην τρίτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας, φέρνει τους «αιώνιους» αντιπάλους του ελληνικού μπάσκετ αντιμέτωπους με τους «αιώνιους» του ισπανικού, στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί σήμερα τον Ολυμπιακό (21.45), ενώ αύριο η Ρεάλ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Για τους «ερυθρόλευκους», που προέρχονται από τη νίκη κόντρα στην Εφές και έχουν δείξει ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, υπάρχει η ευκαιρία της νίκης στο «Παλαού Μπλάου Γκράνα», καθώς οι Καταλανοί δεν έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο και βρίσκονται σε απόσταση μιας νίκης από τον σημερινό αντίπαλό τους.

«Ξέρουμε τι είναι η Μπαρτσελόνα και τι αντιπροσωπεύει. Είναι ένας πάρα πολύ σκληρός αντίπαλος, που χρειάζεται τεράστια προσοχή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα, όμως έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δεν θα σας πω ποιες είναι οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, θα σας πω ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα και έχει μεγάλη επιθετική δύναμη», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ ο συνάδελφός του Σβέτισλαβ Πέσιτς υποστήριξε ότι η ελληνική ομάδα, λόγω της ευκολίας αρκετών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, ξεκούρασε τους Σπανούλη και Πρίντεζη στην πρόσφατη αναμέτρηση με τον Κολοσσό.

«Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με συνέπεια, ποιότητα και έμπειρους παίκτες στην Ευρώπη, που διεκδικεί τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Το Σάββατο έπαιξαν κόντρα στον Κολοσσό, μια από τις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας και ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη ξεκουράστηκαν. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό». Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι ΤΣΣΚΑ – Φενέρ, ενώ θα παίξουν Εφές – Μπούντουσνοστ και Γκράν Κανάρια – Μπασκόνια.

• Η αποστολή του Παναθηναϊκού, ο οποίος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες με λίαν αγχωτικό τρόπο, κόντρα στην ουραγό Μπούντουσνοστ (73-68) στο ΟΑΚΑ, αναχωρεί σήμερα για τη Μαδρίτη. Ο Καλάθης και ο Παπαπέτρου ακολούθησαν θεραπεία, αλλά για τον αρχηγό της ομάδας δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του.

• Επικίνδυνες αποστολές, που μπορεί να φέρουν σε αίσιο πέρας, περιμένουν τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα Πάτρας, μακριά από τις έδρες τους για την 9η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» (5 νίκες – 3 ήττες) θα παίξει (21.00) στη Βόννη (3 νίκες – 5 ήττες) και αν επικρατήσει της γερμανικής ομάδας, θα σταθεροποιηθεί στην πρώτη τετράδα και σε τροχιά πρόκρισης. Ο Προμηθέας (5 νίκες – 3 ήττες) θα αντιμετωπίσει τη Λουμπλιάνα (1 νίκη – 8 ήττες) στη σλοβενική πρωτεύουσα (21.30) και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν, ουσιαστικά, αποκλειστεί. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί, αύριο, τη Νίμπουργκ.

Καστρίτης αντί Αγγέλου

Nέα αλλαγή προπονητή σημειώθηκε, μετά την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να αποχωρεί από τον πάγκο του Αρη και να τον αντικαθιστά ο πρώην προπονητή της Κύμης Γιάννης Καστρίτης. Η λύση συνεργασίας του Αγγέλου, που ανέλαβε και την ευθύνη των πέντε συνεχόμενων ηττών του Αρη, ήταν αναμενόμενη, ενώ μέχρι τώρα προπονητές έχουν αλλάξει ο Πανιώνιος (τρεις), η Κύμη, ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής: Περιστέρι – Πανιώνιος 74-71, Κολοσσός – Ολυμπιακός 67-86, Ρέθυμνο – Κύμη 78-64, ΑΕΚ – Λαύριο 83-64, Προμηθέας – Αρης 71-61, Χολαργός – Ηφαιστος 65-62, ΠΑΟΚ – ΠΑΟ 83-93.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή