Βομβιστική επίθεση: Κατηγορηματικές δηλώσεις καταδίκης στην Ολομέλεια

Βομβιστική επίθεση: Κατηγορηματικές δηλώσεις καταδίκης στην Ολομέλεια

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη της τρομοκρατικής, βομβιστικής επίθεσης εναντίον των εγκαταστάσεων της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ προχώρησαν και χθες, από του βήματος της Ολομελείας, μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που καταδικάζει την τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια εναντίον της “Καθημερινής” και του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά την τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια εναντίον της δημοκρατίας, της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας. Το μήνυμα είναι ένα: Τα φασιστικά στοιχεία δεν θα νικήσουν, δεν θα φιμώσουν, δεν μπορούν να απειλήσουν, δεν μπορούν να τρομάξουν τη δημοκρατία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Βρούτσης. Για «πλήγμα στη δημοκρατία, στη δημοσιογραφία, στην ενημέρωση» έκανε λόγο ο κ. Γ. Αντωνιάδης.

«Τέτοιες άθλιες πρακτικές το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της φαυλότητας και της διαπλοκής», είπε μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γ. Ουρσουζίδης.

Οι τόνοι ανέβηκαν, πάντως, με αφορμή την παρέμβαση του κ. Μ. Βορίδη: «Για μια κυβέρνηση η καταδίκη δεν είναι αρκετή. Η καταδίκη είναι μια πολιτική δήλωση. Εχει την αξία της. Αλλά για μια κυβέρνηση δεν είναι αρκετή, γιατί οφείλει να συλλάβει, να οδηγήσει στον δικαστή και να τιμωρηθούν αυτοί οι οποίοι το έχουν κάνει», είπε ο κ. Βορίδης, για να συμπληρώσει: «Ηθικός αυτουργός είναι αυτός ο οποίος με πειθώ και φορτικότητα κατέπεισε κάποιον να κάνει παράνομη πράξη, αλλά και εκείνος που στοχοποιεί, που για λόγους μίσους δημιουργεί περιβάλλον πάνω στο οποίο προφανώς εκτρέφεται και καλλιεργείται μια ορισμένη εξτρεμιστική συμπεριφορά, που σε ορισμένες στιγμές μπορεί να οδηγήσει και στην τρομοκρατία».

Για θλιβερή για την παράταξη της Ν.Δ. προσέγγιση έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς. «Οπως γνωρίζετε πολύ καλά, δυόμισι φορές μού έχουν κάψει το σπίτι οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι και άλλες δέκα φορές μού έχουν επιτεθεί, εγώ δεν το έκανα θέμα έτσι όπως έχετε κάνει εσείς το θέμα του ΣΚΑΪ», είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης. «Θέλω ως δημοσιογράφος να εξάρω τη σημερινή αντίδραση των συναδέλφων της “Καθημερινής”, με την εμβληματική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το μήνυμά τους: “Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας”», σημείωσε ο κ. Ν. Φίλης και κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να άρουν το εμπάργκο προς ΣΚΑΪ και ΕΡΤ αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή