Επενδύει στην ασφάλεια του Διαδικτύου η Huawei

Επενδύει στην ασφάλεια του Διαδικτύου η Huawei

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κινεζική εταιρεία Huawei Technologies ανακοίνωσε χθες ότι την επόμενη πενταετία θα επενδύσει 2 δισ. δολάρια για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Θα αυξήσει εν ολίγοις το προσωπικό που απασχολεί στον τομέα της ασφάλειας και θα αναβαθμίσει τα εργαστήριά της.

Ο γνωστός για τη μυστικοπάθειά του τεχνολογικός κολοσσός της Κίνας έχει συγκεντρώσει προσφάτως τα φώτα της δημοσιότητας όταν οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την οικονομική διευθύντριά του, Μενγκ Γουαντζού, καθ’ υπαγόρευσιν της Ουάσιγκτον. Εκτοτε φαίνεται να έχει εμπλακεί στη δίνη του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου και η εντύπωση αυτή επέτεινε τα προβλήματα της Huawei.

Η εταιρεία έχει ήδη αποκλειστεί από την αμερικανική αγορά, ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία τής έχουν απαγορεύσει να αναπτύξει στην αγορά τους τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς. Αιτία των αποκλεισμών αυτών είναι η διάχυτη υποψία που περιβάλλει τον κινεζικό κολοσσό και οι σχετικές κατηγορίες από αμερικανικές πηγές ότι αποτελεί το όχημα με το οποίο το Πεκίνο κατασκοπεύει τον δυτικό κόσμο. «Ο αποκλεισμός ενός ανταγωνιστή δεν βελτιώνει κανέναν», τόνισε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Κεν Χου, και προσέθεσε πως οι κατηγορίες εναντίον της Huawei έπρεπε να βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο κ. Κεν τόνισε μάλιστα πως η εταιρεία επικοινωνεί με κυβερνήσεις χωρών από όλον τον κόσμο, προσθέτοντας πως η Ιαπωνία και η Γαλλία δεν έχουν απαγορεύσει επισήμως τη χρήση του δικού της εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.

Εχουν, πάντως, προηγηθεί δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να σχεδιάζουν μια τέτοια απαγόρευση. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Γαλλία ορισμένα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι τρεις σημαντικότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας σχεδιάζουν να μη χρησιμοποιήσουν ξανά εξοπλισμό της Huawei και ότι οι γαλλικές αρχές προτίθενται να προσθέσουν τα είδη της στον κατάλογο «εξαιρετικά ύποπτων προϊόντων». Ο εν λόγω κατάλογος έτσι κι αλλιώς έχει θέσει στο στόχαστρό του την Huawei. Η εταιρεία έχει, πάντως, επανειλημμένως αρνηθεί ότι την επηρεάζει το Πεκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή