Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Ρωσία

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Ρωσία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νεκρών στην κατάρρευση της πολυκατοικίας στη ρωσική πόλη του Μαγκνιτογκόρσκ αυξήθηκε σε 31, μεταξύ αυτών 4 παιδιά, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Εκτάκτων Περιστατικών και Φυσικών Καταστροφών (EMERCOM). «Οι διασώστες ανέσυραν τη σορό ενός αγοριού από τα χαλάσματα» επισήμανε το γραφείο τύπου του υπουργείου, στον απολογισμό που έδωσε στις 19.45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Ντουμπρόφσκι, τον επικεφαλής της περιφέρειας Τσελιαμπίνσκ, 21 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Δέκα τέσσερις άνθρωποι εκ των 133 που διέμεναν στο κτίριο αγνοούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Οι έρευνες συνεχίζονται επί 24ωρου βάσης» τονίζει το ρωσικό υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι περίπου 1.000 διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έκρηξη, που οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ένα από τα διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στο Μαγκνιτογκόρσκ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς 35 διαμερίσματα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε άλλα 10 διαμερίσματα.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο σε θερμοκρασίες που φθάνουν μέχρι και τους 27 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ οι προσπάθειές τους εμποδίζονται από τον κίνδυνο κατάρρευσης συντριμμιών.

Εν τω μεταξύ, ένα αγοράκι 10 μηνών που ανασύρθηκε χθες ζωντανό, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση» σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το βρέφος υποφέρει από «σοβαρά κρυοπαγήματα, ένα τραύμα στο κρανίο και πολλά κατάγματα στα πόδια».

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν σ' αυτό το κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευασθεί το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, οργανισμός που αναλαμβάνει τις κύριες αστυνομικές έρευνες στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εκρηκτικών ή συστατικών τους στα συντρίμμια που έχουν ήδη εξετασθεί, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η έκρηξη οφειλόταν σε επίθεση.

Οι φήμες αυτές εντάθηκαν έπειτα από μια άλλη έκρηξη, χθες το βράδυ, σε μικρό λεωφορείο, επίσης στο Μαγκνιτογκόρσκ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές δεν έκαναν καμιά σύνδεση μεταξύ των δύο επεισοδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή