Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»

8' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα μας καθώς η «Υπατία», ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Ειδικότερα αναμένεται νέα επιδείνωση με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-1

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

Δεκάδες σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη στην επικράτεια λόγω του κύματος κακοκαιρία που πλήττει την χώρα τα τελευταία 24ωρα με σφοδρές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Τα στοιχεία για τα κλειστά σχολεία θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τα καιρικά δεδομένα που θα σημειώνονται έως σήμερα το βράδυ. 

Αναλυτικά, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων: 1. Δήμος Μαραθώνα, 2. Δήμος Διονύσου, 3. Δήμος Ωρωπού – Κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και 4. Δήμος Πεντέλης όπου θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα κρατούν κλειστά και αύριο Τετάρτη, σχολεία σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστό θα παραμείνει το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου λειτουργούν κανονικά.

Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, με εξαίρεση το Λύκειο Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και απαιτείται αποκατάσταση. Επίσης, κλειστό, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων. Για τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-2

Κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν και στον δήμο Θερμαϊκού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στον δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Θέρμης. Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Εξαιτίας του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στον δήμο Βέροιας για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-3

Ο Δήμος Βόλβης στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και στη Χαλκίδα, με τον δήμο να ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-4

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση. Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-5

Δεν θα ανοίξουν ούτε την Τετάρτη τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Πάπιγκο και Μηλιωτάδες) στο Δήμο Ζαγορίου. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου λόγω του χιονιού και του παγετού που επικρατεί και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μετακινούμενων μαθητών

Στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας θα λειτουργήσουν μόνο οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. 

Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο δήμος Τανάγρας

Όλα τα σχολεία του δήμου Ορχομενού θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τα σχολεία στο Κάστρο, στο Κόκκινο και στο Ακραίφνιο που θα μείνουν κλειστά.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-6

Όλα τα σχολεία στην έδρα του δήμου Αλιάρτου Θεσπιών θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Θεσπιών που θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9.00 το πρωί.

Στην Αράχωβα κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Στο Δίστομο όλα τα σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 10.00 εκτός του νηπιαγωγείου που θα μείνει κλειστό. Κλειστό θα παραμείνει και το νηπιαγωγείο στο Στείρι. Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της Αντίκυρας και της παραλίας Άσπρων Σπιτιών.

Σε τρεις δήμους του νομού Τρικάλων θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία, ενώ στον δήμο Τρικκαίων τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από τις 10:00 και μετά. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι αύριο Τετάρτη (9 Ιανουαρίου) τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-7

Οι μαθητές/τριες που χρησιμοποιούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των δύο εταιρειών (2431076650 για το αστικό και 2431073130 για το υπεραστικό), καθώς ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση για τροποποίηση των δρομολογίων.

Από τον δήμο Μετεώρων έγινε γνωστό, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ότι αύριο Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Με απόφαση του δημάρχου Πύλης αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-8

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εφιστάται η προσοχή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν βλάβες στη θέρμανση, στην ύδρευση και την άμεση αποκατάστασή τους, ώστε να υπάρχει απάλειψη των προβλημάτων.

Αύριο Τετάρτη δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Φαρκαδόνας, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημαρχίας Παιδείας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-9

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος και Λαμπείας , καθώς και το δημοτικό σχολείο Κούμανι της δημοτικής ενότητας Φολόης, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ακόμη, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Γουμέρου της δημοτικής ενότητας Ωλένης, του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις δημοτικές ενότητες Λασιώνος, Λαμπείας, Φολόης και Ανδρίτσαινας και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., τα οποία λειτουργούν εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 09-01-2019

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχές θα πέσουν στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-10

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με ενίσχυση έως το μεσημέρι οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα παρουσιάσουν ενίσχυση και από το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Παγετός σε όλη τη χώρα – Ερχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία»-11

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το πρωί. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-MΠΕ, meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή