Επιπλέον ασφάλεια σε καταστήματα λόγω Βrexit

Επιπλέον ασφάλεια σε καταστήματα λόγω Βrexit

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό ασφαλείας συστήνει η βρετανική αστυνομία στα καταστήματα λιανεμπορίου, σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, σύμφωνα με το περιοδικό Politico.

Στελέχη της αστυνομίας προειδοποιούν ότι πολυκαταστήματα και άλλες επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν πλήθη πελατών, εάν το κοινό ανησυχήσει για ενδεχόμενες ελλείψεις προϊόντων. Την ίδια στιγμή, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο λαφυραγώγησης καταστημάτων ως αποτέλεσμα ενός «άτακτου» Brexit.

Οι ελλείψεις ως αποτέλεσμα ενδεχόμενων προβλημάτων τροφοδοσίας σε λιμάνια της Βρετανίας αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές ανησυχίες των στελεχών της αστυνομίας. Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων εμφανίζονται έτοιμα να καταψηφίσουν το σχέδιο Brexit της Τερέζα Μέι την Τρίτη, ενισχύοντας την προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την Ενωση χωρίς συμφωνία. Η καταψήφιση της συμφωνίας που προτείνει η πρωθυπουργός αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με το Εργατικό Κόμμα να κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να βοηθήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας να αποφύγει την έξοδο της χώρας της χωρίς συμφωνία, αποκλείοντας ωστόσο κάθε επαναδιαπραγμάτευση του «διαζυγίου».

«Εξετάζουμε, από κοινού με την Ντάουνινγκ Στριτ, τις διευκρινίσεις που ζητάει η κ. Μέι. Αυτές, όμως, δεν πρέπει να συγχέονται με επαναδιαπραγμάτευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η προοπτική άτακτου Brexit. Αυτό θα ήταν καταστροφικό», είπε ο κ. Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρουμανία με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ενωσης από το Βουκουρέστι.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, είχε προειδοποιήσει πως η χώρα θα αντιμετωπίσει «παράλυση» εξαιτίας του Brexit, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το σχέδιο της κ. Μέι την Τρίτη. «Μια “παράλυση” εξαιτίας του Brexit μπορεί τελικά να σημάνει την αναστολή της εξόδου από την Ενωση», είπε ο κ. Χαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή